ГЕРБ единодушно преизбра Борисов за лидер и прие декларацията срещу коалиция с БСП

OFFNews 26 ноември 2017 в 15:47 7653 7

ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията. Той бе и единственият кандидат за най-висшия пост в управляващата партия. 

Това се случи на Четвъртото национално събрание на партията днес в София. 

На събранието бе приет и отчета за работата на Изпълнителната комисия на ГЕРБ - отново всички гласуваха "за". Очакваше се подалият оставка председател на парламента Димитър Главчев да се присъедини в комисията, но това не се случи. Той оглави Контролната комисия на партията.

На форума бе приета и декларация, с която управляващите ще заявиха, че няма да влизат в коалиционно правителство с БСП. 1079 гласуваха "за", а един се въздържа. 

 „На последния конгрес на БСП председателят на партията обяви, че опозицията е отказала на премиера Борисов да бъде нахранена с постове и да бъде опитомена. Каква лексика само. Ние гледаме на говоренето за коалиция между ГЕРБ и БСП преди всичко като на търсене на повод за вътрешнопартийно разчистване на сметки в самата БСП, за да се справи с политическото недоволство и с напрежението сред съпартийците си. Председателят на БСП предизвиква извънредни и революционни ситуации. В началото на работата на сегашния парламент, предложихме председателското място в Народното събрание именно на БСП, но не с идеята да опитомяваме опозицията, а защото имаме държавнически подход и национално отговорно поведение във връзка с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. Ръководството на БСП твърди, че има хора, които влизат в колаборация с ГЕРБ. Подобни подозрения са абсолютно неверни, правят невъзможен политическия диалог между
управляващи и опозиция“, заяви Главчев, цитиран от "Фокус".

В заявлението на ГЕРБ се пише, че коалиция с БСП е невъзможна зарази непреодолимите различия във визиите за развитие на България и различните представи за политически морал и ценности. Според управляващите, техният глас се чува най-много в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7489

7

Angel Ivanov

27.11 2017 в 08:22

Борисов избран отново с 100% от делегатите!! Има си хас да бъде иначе!

7447

6

MeduimShark

26.11 2017 в 20:01

Aми, като не ви харесват ГЕРБ, организирайте се и ги победете. Сега поне, за разлика от Тошово време, е демокрация и можете спокойно да опитате. Нека да видим хората дали ще ви повярват и гласуват за вас на следващите избори.

17156

5

aviatora

26.11 2017 в 18:27

Точно това време си върнахме, което си искахме! Да живее БКП.

7551

4

reKontra

26.11 2017 в 18:02

Слава,слава,слава!

21061

3

рамбо

26.11 2017 в 17:39

Нека аз да отговоря на "офф"-а. Даже и в бай Тошово време от кумова срама на конгресите на БКП резултатът беше 99 цяло и нещо процента. Такова пълно единогласие и липса на всякякви други мнения и алтернативи е просто смешно и да, трябва да си наистина дeбил, за да идеш там като делегат и да си мислиш, че нещо гласуваш, че нещо зависи от теб и че това е нормална партия, която избира лидера си