ГЕРБ до последно ще крие кандидата си за кмет на София

Георги Георгиев представи всички номинации на ГЕРБ-СДС за районни кметове в столицата

OFFNews 17 септември 2023 в 12:40 3808 4

Снимка БГНЕС/Мартин Григоров

Георги Георгиев

ГЕРБ-СДС не представи кандидата си за кмет на София днес въпреки очакването за това.

Партията на Борисов избра в деня на София да представи само номинациите си за районни кметове. Това бе направено от председателя на СОС Георги Георгиев, който е и едно от спряганите имена за наследник на Йорданка Фандъкова.

Георгиев заяви, че името на кандидатурата ще стане ясно в следващите няколко дни.

"Нищо не отстъпваме (на ПП-ДБ). Изчакайте няколко дни и ще видите как ще спечелим", добави той.

Той нападна основния опонент на ГЕРБ Васил Терзиев с думите, че предложеният от ГЕРБ-СДС човек няма да се крие от дебати, а когато го канят на интервюта, няма да взима районни кметове под ръчичка.

Кандидатите

От ГЕРБ-СДС издигат отново Младен Младенов за кмет на район "Връбница", Иван Божилов - за район "Илинден", Ивайло Цеков - район "Искър". Тодор Кръстев е номинацията за район "Сердика", Рангел Марков - за "Банкя", Милко Младенов - за "Люлин", Савина Савова - за "Възраждане", Иван Чакъров - "Красна поляна", Даниела Райчева - "Нови Искър", Димитър Димов - за "Надежда".

Сред новите лица са арх. Румен Русев - "Красно село" и депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Евгения Александрова, която ще бъде кандидат-кмет на "Панчарево". Директорът на 119-о училище и настоящ общински съветник Диян Стаматов е кандидат за кмет на район "Изгрев". Борислав Тодоров е кандидатът за кмет на район "Овча купел". певицата и също общински съветник Йоанна Драгнева - за район "Оборище", Борис Петров - за район "Кремиковци", фармацевтът Анжелина Тотева - за "Лозенец", Юлиян Пейчев - за район "Младост", Кристиян Маджуров - "Студентски град", Румен Русев - "Красно село", фармацевтът Борислав Борисов - "Слатина".

Днес ГЕРБ-СДС се регистрира за участие на вота в Общинската избирателна комисия. Очакваше се, че Борисов ще избере деня на София, за да представи номинацията си за кметската надпревара.

През последните дни номинацията на ГЕРБ за наследник на Фандъкова бе пазена в тайна. В петък лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че чака да свърши ретроградният Меркурий днес, за да обяви кандидат-кметовете. По-рано лидерът на СДС Румен Христов заяви, че ще бъде номиниран "подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика, който не е попаднал случайно на някаква позиция".

Неофициално като хора, отговарящи на този профил, най-споменавани бяха имената настоящия председател на парламента Росен Желязков и на Георги Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

drugari

18.09 2023 в 12:06

Тулупите са бесни няма кого да оплюват за да им минава с нещо деня!Сега са като безработни, не знаят кой ще е кандидат за София за да го/за да я охрачват денонощно!А, че и вожда им е притеснен, защото вече губи и о-в Крим!

4038

3

Moirae

18.09 2023 в 09:37

Шкварек, като един нов Гешев, ще го решат да участва. Поредният герберски гьонсурат със съмнителни нравствени възгледи - незнание какво е кражба, да не е чувал какво е корупция, разбиране за “европейско развитие” като за овладяване на регулатори и работа на скрито. Все по азиатски.

1000

2

PaulPierce

17.09 2023 в 20:04

Мисля, че ще е един плешив тулуп с очила

11024

1

Комита

17.09 2023 в 14:02

Най-добре да го крият докато не минат изборите :)

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews