ГЕРБ дава подкрепа за бюджета, ако има повече пари за армията

OFFNews 18 февруари 2022 в 09:35 1832 0

ГЕРБ ще подкрепи бюджета за 2022 г., ако между първо и второ четете управляващите заложат повече пари за Българската армия, декларира лидерът Бойко Борисов на ранен брифинг в централата на партията.

От думите му се разбра, че депутатите му ще предложат ревизия на средствата в сектор "Сигурност", за да може да се отделят повече пари за отбрана.

"Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война. Народът е казал, който не храни своя армия, един ден ще храни чужда", коментира бившият премиер.

Само по този начин решенията, взети на Консултативния съвет по национална сигурност, ще бъдат обезпечени с реални средства, смята той.

"Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини, и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът", обясни Борисов.

И не пропусна да отбележи, че при неговото управление са били инвестирани над 5 млрд. лв. в армията.

"Платихме всичко, което сме поръчвали за боеспособността на Българската армия. Ако видим подобна сума в бюджета, ние ще я подкрепим. Иначе всичко друго са оправдания и голи обещания", изтъква Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!