ГЕРБ дава на прокурор кмета на Кърджали, застроил незаконно зелена площ

OFFNews 09 май 2016 в 16:31 3738 0

ГЕРБ ще даде на прокурор кмета на Кърджали, заради застрояване на зелена площ, съобщиха от пресцентъра на партията. Кметът Хасан Азис е нарушил закона и е извършил документна измама, издавайки разрешение за изграждане на търговски обект върху зелена площ в кв.”Байкал”, твърдят от ГЕРБ.

Става дума за монтаж на сглобяем павилион тип ЛОК на площ от 220 кв.м върху общински терен без предварително изготвена и одобрена от главния архитект схема и без съгласието на собствениците на съседния имот. Жителите на квартала са събрали 90 подписа срещу започналото застрояване, които са внесли в приемната на народния представител Цвета Караянчева.

Подписаният от кмета документ е от 20 май 2014 г и е издаден в полза на местна фирма-доставчик на хранителни продукти за детските заведения, на която общината дължи пари. Година по-късно, през март 2015 г, без търг, каквато е процедурата за отдаване на имоти публична общинска собственост, с въпросната фирма е сключен договор за ползване на терена, върху който се твърди, че „е поставена временна постройка тип ЛОК“.

Изкопните работи обаче започват едва тази пролет и предизвикват спонтанната протестна реакция на местните жители. Хората са категорични, че няма да позволят застрояването на тревната площ и ще настояват виновните да понесат отговорност. Цвета Караянчева ще внесе сигнал в прокуратурата и ще иска спешна проверка по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови