Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ГЕРБ дава на БСП Комисията по председателството на ЕС, "не защото заслужава"

OFFNews 03 май 2017 в 10:48 4985 3

ГЕРБ продължава да предлага на БСП ръководни постове в тяхното управление. Днес зам.-председателят на партията Цветан Цветанов обяви в парламента, че е предвидено БСП да вземе Комисията за европредседателството. Преди това ГЕРБ предложи на Корнелия Нинова да стане председател на Народното събрание, а после поиска вицепремиерът от служебния кабинет Деница Златева да остане на същия пост в техния кабинет.

"При разпределението на комисиите сме предвидили вие да вземете комисията за председателството, не защото го заслужавате, а защото това е демократичният начин", каза от парламентарната трибуна Цветанов.

"Винаги казваме, че трябва да търсим точки, около които да се обединяваме“, посочи той и допълни, че по председателството на ЕС през 2018 година трябва да има приемственост, защото това е национална кауза. Цветан Цветанов обясни, че с предложението към Деница Златева от ГЕРБ са искали да покажат, че председателството е приоритет.

„Явно вашият подход и манталитет е да рушите, да всявате омраза и разединение“, обърна се Цветанов към БСП. Според него БСП продължават да са в предизборен период. „Успяхте да спечелите президентските избори и повярвахте, че това е вашата подкрепа, но не е - никой не иска БСП на власт“, заяви Цветан Цветанов.

А Нинова му отвърна: "Бойко Борисов управлява два пъти и два пъти подаде оставка, заради самозапалили се хора и заради загубени избори от БСП". И продължи: "Правителството на Бойко Борисов управляваха два пъти и два пъти подадоха оставка. Казвате, че ние нямаме право в този парламент да бъдем съдници, да имаме позиция, да изразяваме мнение и да искаме комисии. Как да нямаме право, след като сме тук от името на 1 млн. българи". 

В същия тон Цветанов отговори на Нинова, че никога ГЕРБ не са искали да управляват в коалиция с БСП по повод думите на Нинова от сутринта, че бизнесменът Георги Гергов й отмъщава, защото я е карал да управлява с коалиция с ГЕРБ, а тя не е искала. 

"Може би ви се иска, но няма как да стане", каза още Цветанов по повод коалиция с БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

03.05 2017 в 13:47

но не е - никой не иска БСП на власт“, заяви Цветан Цветанов.


Е защо продължавате да им предлагате постове тогава бе... идиот!? Баси простата кратуна!
Отнемам ти прозвището "цецеронът" на републиката.
 
X

Подкастът на OFFNews