ГЕРБ дава Елена Йончева на прокурор. Тя: Това няма да спре нашето разследване за 'къщата в Барселона' (видео)

OFFNews 18 юли 2018 в 11:04 6981 3

ГЕРБ внася в прокуратурата сигнал срещу депутата от "БСП за България" Елена Йончева, съобщиха от партията на брифинг в парламента.

На него народният представител Делян Добрев (ГЕРБ) показа документи, които по думите му показват, че Йончева имала "общ бизнес 50:50" с бившия шеф на КТБ Цветан Василев.

Добрев обяви, че става въпрос за документи, които са публична информация и могат да бъдат проверени от всеки. Сигнали ще бъдат изпратени до прокуратурата, Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и НАП с искане за проверка дали има данни за пране на пари, допълни той.

"За тази офшорка се казва, че чрез нея е ставало източването на КТБ", заяви на свой ред депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и каза, че Йончева имала обща фирма с офшорната компания.

"Имам усещането, че една кака от БСП е с двата крака в батака. Мисля, че най-накрая хванахме натясно онова, което наричаме "задкулисие", заключи Тодоров.

В отговор Йончева коментира, че ще съди Делян Добрев за клевета.

"Клеветническата кампания няма да спре нашето разследване на къщата в Барселона", допълни депутатката. Така стана ясно и че червените следят изкъсо аферата "Мис Бикини".

Това не е първият случай, в който Добрев повдига темата. През януари той занесе в студиото на bTV папка с документи, която според него съдържа информация за фирма на депутатката в съдружие с офшорна компания. Според информацията му, съгласно решението за учредяване на дружеството, капиталът е 10 000 лв. – разделен в 100 дяла по 100 лв. Съдружникът „Авторска телевизия” на Елена Йончева внася 5 хил. лв., а офшорката внася 315 хил. лв. за едни и същи дялове. Задължава се и да даде други 250 хил. евро, обясни Добрев и показа удостоверение от КТБ, показващо, че парите са преведени.

"Имала съм сметка в КТБ, но не съм участвала в никакви схеми. Имала съм фирма и съм имала съдружник. Ако има нещо нередно в моята дейност, което е незаконно, даже неморално, да дадат сигнал към прокуратурата или в комисията по конфликт на интереси. Не съм ползвала държавни средства, не съм ползвала европейски средства”, каза тогава Елена Йончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

20.07 2018 в 20:18

Гербеската мафия е толкова гадна, че дават Йончева на прокурор, а мутрата Боко е все още на свобода# защото точно шефа на КОМПИ прекрати разкледването срещу него за мафиотските разговори свързани с "М. бирата и гейовете от прокуратурата". Герб е сто процента мафиотска организация

12435

2

Jinx

19.07 2018 в 18:57

Опааа, още една брънка от схемата на Василев се разплита

8753

1

Кинджо

18.07 2018 в 13:39

ех че е забавна тази кака, те показват как е препирала парите откраднати от КТБ, тя като няма какво да отговори, кряка на съвсем друга тема.