Quantcast

ГЕРБ дарява апарати за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора

OFFNews Последна промяна на 26 ноември 2020 в 14:53 847 0

ГЕРБ дарява два апарата за извличане на кръвна плазма - един на Центъра по трансфузионна хематология в Стара Загора и един за този в Плевен.   

Машините са изработени от лицензирана германска фирма, посочена от българските здравни власти. Закупени са със 173 хил. лв. от партийната субсидия по предложение на лидера Бойко Борисов, съобщи председателят на групата на ГЕРБ в парламента д-р Даниела Дариткова, която заедно с административния секретар Цветомир Паунов и областния координатор на ГЕРБ-София Тодор Кръстев приеха апаратите.

Осигурените от ГЕРБ консумативи за апаратите дават възможност от 180 донора да се извлече реконвалесцентна плазма, която от своя страна позволява на 540 пациенти да получат терапевтична доза. За щастие в цяла България има много желаещи да дарят кръвна плазма. Осигурявайки по един апарат и в центровете в Плевен и Стара Загора, се надяваме да постигнем по-голямо покритие в страната. Така всеки желаещ ще може да дари. Знаете, че кръвната плазма може да е животоспасяваща, уточни д-р Дариткова.

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов благодари на всички членове и симпатизанти на партията, които се отзоваха на призива Изпълнителната комисия на ГЕРБ за даряване на кръвна плазма. Той напомни, че кампанията за даряване на кръвна плазма е в продължение на акцията за подпомагане на работата на медиците на първа линия срещу вируса. В нея се включиха десетки членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна, които станаха доброволци в болници и оказаха логистична подкрепа на служителите на РЗИ, уточняват от ГЕРБ. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !