ГЕРБ: Чакайте правителство тип ''Беров'' или ''Орешарски''

OFFNews 11 юли 2021 в 21:33 2764 0

Какъвто и да е резултатът, се очертава коалиция на протестните партии с ДПС и БСП, и правителство, което няма да носи политическа отговорност с министър-председател, който също няма да носи политическа отговорност - правителство тип "Беров" или "Орешарски".

Това заяви Тома Биков от ГЕРБ на брифинг след първите резултати от екзит половете. Биков обясни, че "в по-близката история всички помнят, че такъв тип правителство винаги завършва с крах".

Томислав Дончев пък заяви, че какъвто и да е резултатът - дали повече първи, или по-малко първи, за партията това е "постигнат". По думите му това е резултат след двумесечно опити да се впрегне целият ресурс на държавата, целящ да се представят зле на изборите.

"Опитите за изчегъртване със сигурност са неуспешни - няма нищо по-тъжно и безполезно от използвана стъргалка", категоричен е Дончев.

Биков обясни, че пред България има два варианта - задълбочаване на политическата криза или задкулисно управление. "Не виждаме никакъв потенциал България да има успешно управление в следващите месеци, а може би и години", каза още той.

Дончев пък заяви, че ще дойде времето на отговорността. "Няма да предадем нито един честен и достоен български гражданин. Ще продължим да работим в това, което вярваме, без значение каква роля ни е отредил избирателя. Това да бъдеш опозиция е честен начин да си отстояваш принципите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови