ГЕРБ бойкотира Орешарски, не им се слушат хвалебствия за най-мразения кабинет

Елица Мартинова 17 януари 2014 в 11:57 9626 8

ГЕРБ
ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ напусна демонстративно пленарната зала, за да не слушат премиера Орешарски, който дойде в Народното събрание, за да представи третия отчет за управлението си.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева обясни, че групата й няма намерение да слуша "хвалебствията" на Орешарски.

"За пореден път ще изслушаме как правителството самодоволно ще се похвали и ще се чудим дали да вярваме на очите и ушите си, дали не стъпваме по българските улици и не познаваме ситуацията в българските градове и села. Самооценката на най-мразеното българско правителство е израз на неговото самозабравяне и капсулиране зад многолюдните кордони на МВР служителите и на служителите от НСО", каза Цачева.

Поведението на опозицията разгневи председателя на парламента Михаил Миков, който припомни, че при мандата на ГЕРБ властта е била безотчетна.
"Вашата група няма навици да изслушва министър-председателя, защото в предишното управление той не идваше в парламента, наричаше депутатите "безделници" и никак не го беше еня да се отчита пред Народното събрание", изригна Миков.

Цачева излезе, за да изрази възмущението си, че във времето на днешния парламентарен контрол премиерът Пламен Орешарски е дошъл, за да направи третия си отчет. Според Цачева това се прави умишлено, за да се отнеме от времето на опозицията.

"Този състав на Народното събрание е залог на неясните, задкулисни и безпринципни договорки. Знам, че и вие така мислите, колеги, защото в кулоари го споделяте", каза Цецка Цачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!