ГЕРБ аплодира в парламента новината за премахването на барикадите

Тази власт в момента се крепи на полицейските щитове, обяви БСП

OFFNews 03 септември 2020 в 10:56 8138 7

Вежди Рашидов

Депутатите на ГЕРБ аплодираха в пленарната зала думите на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски за премахването на барикадите и палатките по кръстовищата в столицата.

МВР шефът бе повикан за изслушване в залата след безредиците снощи, в които пострадаха много униформени и протестиращи.

По думите на Терзийски в палатките, които бяха съборени около 3 ч тази нощ, е имало взривни материали. МВР предприела акцията по премахването им, след като изгледало видеоматериали.

35 от задържаните са с постоянен и настоящ адрес извън София, каза още министърът. Той не даде информация кои са били провокаторите, които хвърляха бомбички по полицията.

Георги Свиленски от БСП изрази недоволство от поднесената информация. Според него залата очаква министърът да каже кой е изпратил провокаторите, като директно обвини ГЕРБ в това. БСП настояха МВР да даде статистика колко от задържаните са били мирни протестиращи и колко са от агитки.

След него думата взе Вежди Рашидов, ГЕРБ. Според него сметката за разходите за охрана на протеста и за медицинска помощ трябва да бъде изпратена на организаторите на демонстрациите и Отровното трио, а самото трио да бъде дадено на съд.

Рашидов поиска президентът да се извини, че е нарекъл управляващите мутри.

"Вие к'вото хванете, Бойко Борисов ви е виновен. Моята съпруга работи в Пирогов. 24 часа лекува 30 полицаи вчера", добави той.

Футболните агитки знаем под чий контрол са. Нека не противопоставяме хората едни на други, отговори Манол Генов от БСП.

"Тази власт в момента се крепи на полицейските щитове и най-лошото е, че това е несправедливо към самите полицаи", заяви Александър Симов, секретар на ПГ на "БСП за България", в декларация от парламентарната трибуна по повод случилото се снощи на протеста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

4

Хуан

03.09 2020 в 11:30

А сметките за студения резерв, за спестените данъци на Лукойл, за спестените данъци от Апартаментгейт и къщи за гости, за калпавите строежи, ремонтите на ремонтите и т.н. на теб ли да ги изпратим? И още нещо - на всеки протест полицията снима непрекъснато. До сега не сме видели нито едно видео на провокатор, който в последствие да е задържан и разпитан, няма нито един задържан от митичните агитки... Същевременно от любителските видеа се вижда, че има агресия и провокация от отделни участници в протеста или малки групи. Но те никога не биват локализирани, изолирани и арестувани. Задържаните са студенти, журналисти, учени, общественици. Странно, а?

3810

2

Пенчо бре

03.09 2020 в 11:22

"Моята съпруга работи в Пирогов. 24 часа лекува 30 полицаи вчера", добави той."

Някакво разпределение ли има? Гербавите роднини лекуват полицаи, а нормалните хора са лекувани от нормални лекари.
Ако на съпругата на Рашидов й попадне протестиращ - действа като колегата си - д-р Менгеле!
 
X

Подкастът на OFFNews