Георгиев: Новата организация на движението по Патриарха и Витоша е незаконна

OFFNews 13 май 2024 в 14:39 1455 0

Георги Георгиев

Снимка Фейсбук

Независимо дали ви харесва или не, новата организация на движението по бул. "Витоша" е просто незаконна. 

Това коментира зам.-председателят на СОС Георги Георгиев във фейсбук, след като вчера от Пътна полиция съобщиха, че Столичната община изобщо не е поискала съгласуване на промяната в организация на движението на бул. "Патриарх Евтимий", "Витоша" и "Фритьоф Нансен", въпреки че е задължена по закон. 

От официално становище на Пътна полиция София следва, че организацията на “Спасеното кръстовище” - всяко колче, всяка линия от новата маркировка и всеки нов пътен знак са незаконни, подчертава Георгиев. 

От “Промяната”, освен че не слушат гражданите, нарушиха флагрантно правилата, като не питаха дори Пътна полиция за промени, които правят на пътя. А съгласно чл.6, ал.2 от общинската наредба от 2018 г. всички проекти за организация на движението и промените в него се съгласуват с Пътна полиция. Човек би помислил, че е редно да ги съгласуваш преди да изхарчиш 1 млн. лева и да ги изпълниш, нали? Да, ама не, пише Георгиев. 

Когато е налице нарушение на закона, при което са изхарчени 1 000 000 лева публични средства за тези незаконни преустройства, това може да представлява престъплението безстопанственост в особено големи размери, твърди Георгиев, който е юрист. 

Това не е промяната, за която гласуваха хората. Много е просто как да управляваш добре - вслушваш се в гражданите и спазваш закона, пише още Георгиев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх