Георги Марков: Джипката е символ на направеното, няма такъв играч като Бойко

OFFNews 16 февруари 2021 в 15:51 4190 0

"Моята прогноза за последните няколко месеца е, че за първи път в България няма да има партия, която да вземе един милион гласа на изборите. Единствената партия, която ще се бори да има малко над милион, е ГЕРБ, съмнявам се обаче, че и те (ГЕРБ - б.р.) вече могат да постигнат този резултат. Има отслабване на партиите в България. За радост на ГЕРБ, Бойко е роден под щастлива звезда, няма противници."

Това коментира пред БНР Георги Марков, депутат от гражданската квота на ГЕРБ.

Според Марков има много нови партии, но всички са със стари играчи.

"Част от тях са си кадри на Бойко. Цветанов, когото считам за най-добрия изборджия на прехода, беше главна фигура в ГЕРБ. От политическото и правното нищо Христо Иванов беше сложен за министър. Трайчо отникъде стана министър. Мая, която играе ролята на революционер. Тя ми е симпатична, защото всеки път се облича в едни рокли на точици. Тя беше републикански омбудсман благодарение на Борисов", заяви Марков. 

Той е категоричен, че ГЕРБ ще спечели тези избори.

"Смеят се на джипката, но тя е символ на направеното. Една чешмичка БСП не направи за толкова години. БСП ни остави две национални катастрофи. ГЕРБ разполага с невероятна местна власт... Това ще е голяма морална победа за Бойко, няма такъв играч. "Най-лошият" вариант за него е да стане шеф на опозицията", добави още депутатът от ГЕРБ. 

Марков коментира, че изборът на Джо Байдън за президент на САЩ има значение и за България:

"Ще бъдем притиснати да приемем глобалния пакт на ООН за миграцията, който нашето правителство, с помощта на Обединените патриоти, отхвърли. Ще бъде направен опит да бъдем заставени да приемем Истанбулската конвенция въпреки решението на Конституционния съд. Ще бъде направен опит да се вкара джендър идеологията в България. Ще ни натиснат да свалим гащите за македонците - ние вече сме с разкопчани панталони. Зоран Заев ще излезе с едно сълзливо обещание и ще каже "братя, българи, нечем македонско малцинство у България - прощаваме ви." И така ние ще викаме: "Победа, победа" и ще свалиме гащите. Натискът ще бъде направен след следващите парламентарни избори - ГЕРБ ще бъде блокиран да направи правителство, БСП ще бъде блокирана и чрез "Да, България" ще се направи опит за неолиберален комунистически преврат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови