Георги Георгиев: Създават изкуствена криза с отпадъците, за да замаскират истинската в СОС

През 2015 директор на завода беше настоящият и.д., да каже дали си е свършил работата, призова Лорита Радева

OFFNews 09 януари 2024 в 14:44 2407 1

Съветници от ГЕРБ

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Предвещаната от кмета Васил Терзиев криза с боклука в София няма да се състои. Твърдят, че депото има капацитет да работи още три години, след което ще има криза. Това е лъжа, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на извънреден брифинг в Столичната община. 

Според него се създава изкуствена криза, за да се замаскира истинската. Призовавам Терзиев да оповести и другите два доклада - от 2021 и 2022 г., и те да бъдат предоставени на прокуратурата, каза още Георгиев. В тях има много ясни констатации. Ако в София има криза в управлението на отпадъците по-рано от 8 години, това ще е в резултат на лошо управление от екипа на г-н Терзиев", коментира бившият шеф на Столичния общински съвет.  

И допълни, че истинският проблем в София е невъзможността да заработи Общинският съвет. От ГЕРБ-СДС заявиха и, че няма да бъдат част от плаващи мнозинства.

Кризата с боклука се вижда, защото старите клони от предходното бедствие още не са извозени. Това е немощ на ПП-ДБ-СС”, смята Антон Хекимян.

Колежката му Лорита Радева заяви, че в момента се изпълнява планът за модернизация на завода за боклук. 

Ако са допуснати слабости в избора на техника и монтажа, то това е отговорност на техническите лица, а не на кмета на София. Тогава кмет бе Йорданка Фандъкова, но директор на завода бе именно Николай Савов. Нека той да каже дали си е свършил работата, коментира Радева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

1

Муню

09.01 2024 в 15:35

Ку, ку, Ку ,ку......
От цялата работа стана ясно, че ако управляват ГЕРБ, не е вината на Фандъкова и сие, а на директор на завода. Но след като не управляват ГЕРБ , то вината не е на директор на завода, а на ПП-ДБ-СС
Нещастници
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика