Георги Георгиев: ДБ гласуваха с ГЕРБ националния бюджет, сега не искат да подкрепят този на София

OFFNews 13 септември 2023 в 10:00 1358 0

Георги Георгиев

Снимка БГНЕС/архив

Председателят на СОС Георги Георгиев

Демократична България и ГЕРБ гласуваха заедно националния бюджет, но сега не подкрепят столичния. В бюджета на София инвестиционната програма е за над 650 милиона лева. Тя бе приета от всички партии. ДБ подкрепиха веднъж инвестиционната програма, а сега не искат.

Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев по бТВ и допълни, че търси 5 смели съветника, които да подкрепят бюджета на столицата утре. Съветниците от ГЕРБ в СОС са 27 и гласовете им не стигат за мнозинство. 

100 километра канализация в цяла София се изгражда в момента. Ако бюджетът на столицата не бъде приет, улиците ще останат разкопани. Целта на опонентите ни е те да останат разкопани за изборите, но така ще останат и през цялата зима, защото няма как да се довършат ремонтите, обясни Георгиев.  

„Има готови сгради за 85 групи в детски градини. Учителите са назначени. Имаме пари да платим, но без бюджет те не могат да бъдат изплатени. Все едно кой от коя партия ще иде да каже на родителите на 2500 деца, които очакват те да тръгнат на градина и ясла, че това няма да стане до пролетта, подчерта шефът на СОС. 

„Предвидено е увеличаване на средствата за градски транспорт и почистване. В капиталовата програма за 650 млн. лева има десетки предложения на „Демократична България“. 50 млн. лева са предвидени за изграждане на тротоарите, ДБ подкрепи програмата, единствен Борис Бонев от Спаси София гласува против“, подчерта още Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews