Георги Арабаджиев става зам.-главен секретар на МВР

OFFNews 15 май 2015 в 18:09 4685 1

Снимка БГНЕС / Архив

Главен комисар Георги Арабаджиев е назначен за заместник-главен секретар на МВР със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов по време на стартиралото днес национално съвещание на ръководния състав на Вътрешното министерство. 

Досега Георги Арабаджиев беше зам.-директор на Главна дирекция „Национална полиция”.

Главен комисар Георги Арабаджиев е роден на 29.09.1973 г. в Стамболийски. Завършил е специалност „Право“ в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и специалност „Икономика“ в Общоикономическия факултет на УНСС.

Постъпва на работа в МВР през 1999 г. на длъжност “разузнавач 3-та степен” в сектор “Икономическа полиция” при 05 РПУ-СДВР. През 2002 г. е преназначен на длъжност “разузнавач 2-ра ст.” в сектор “Финансово-кредитна система” при НИП-ДНСП.

От 2007г. заема длъжността началник сектор “Противодействие на корупцията в бюджетните организации” при ОИП-ДПОП-ГДКП.

На 15.03.2010г. е назначен на длъжност заместник-директор на ГД "Криминална полиция" , а от 02.07.2012 г. - на длъжност заместник-директор ГД "Национална полиция".

От 29.07.2014 г. е заместник-директор ГД "Криминална полиция" и директор на дирекция "Разследване" в ГДНП.
Има специализация в Европейската служба за борба с измамите "OLAF" - Брюксел, и в Школата на италианската финансова полиция “Guardia di finanza” Рим, Италия.

Бъчварова откри днешното национално съвещание на ръководния състав като изрази съжаление за тежкия пътен инцидент, при който загинаха двама гранични полицаи. Тя изтъкна необходимостта от модернизиране на цялостната структура и дейности на МВР, за да се подобрят вътрешните процеси и да се постигнат по-високи нива на ефективност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews