Ген. Шивиков влиза в листите на БСП

Последна промяна на 17 февруари 2017 в 14:57 3253 13

Бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков влиза в листата на БСП в Пловдив-област. Неговата конфедерация "Гражданско общество" подписа споразумение за сътрудничество с БСП. 

Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова. "Това, което ни обединява, е България. То е заложено и в бъдещата коалиция „БСП за България“. Това ни даде основание да вярваме, че взаимно подкрепяйки се, ще постигнем своите цели и ще допринесем за по-доброто бъдеще на страната“. Това заяви ген. Димитър Шивиков, член на "Конфедерация Гражданско общество." Той разказа, че зад идеята за създаване на конфедерацията застават сдружения и представители на бизнеса и гражданското общество от всички региони на страната, както и военно-патриотичните и родолюбиви структури. „В началото на 2017 г. организирахме успешно национална среща, на която присъстваха повече от 500 представители“, каза още той. Ген. Шивиков обясни, че по време на срещата са приети името на конфедерацията и декларация, която в последствие се оказва, че в огромна степен съвпада с предизборната платформа на БСП. 

БСП подписа двустранно споразумение за сътрудничество и с Национален алианс "Род, единство държава". Такива споразумения ще бъдат подписани и с още граждански и патриотични организации. 

По думите на Нинова БСП повтаря модела "Румен Радев" - това е мрежата от подкрепа в цялата страна на родолюбиви българи, инициативни комитети, които тогава го подкрепиха, граждански структури и патриотични организации. Днес беше само началото - с тези две структури. Другата седмица ще продължим", обясни лидерът на БСП. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-246

13

Чичолина

18.02 2017 в 16:29

"Книжката е била задържана до 23 декември. От обвинението смятат, че тук отново са настъпили вредни последици от неимуществен характер, изразяващи се в уронен престиж на командния състав и на българския офицер. Освен това генералът е нарушил Закона за движение по пътищата, тъй като нямал право да иска отнемане на шофьорска книжка."
"
Затова и веднага се появиха съмнения, че някой иска да отстрани ген. Шивиков от поста в Брюксел. В това се усъмни и премиерът Бойко Борисов, който поиска да се промени законът за класифицирана информация, за да може генералът все пак да замине в НАТО. Той обаче подаде рапорт за напускане на армията. Това още не се случва, тъй като президентът Росен Плевнелиев не е издал указ за освобождаване на генерала."
Чие протеже е Шивиков? На Бойко или на Корни? Или и на двамата? И те са едно, но с две писти?

-246

12

Чичолина

18.02 2017 в 16:27

"аргументите на държавното обвинение отново са злоупотреба със служебно положение и превишаване на власт. В края на април срещу Шивиков бе обвинен, че е карал подчинени да ремонтират къщата му. Заради това му бе отнет допускът до класифицирана информация и той подаде рапорт за напускане."
"новите обвинения, са от септември 2014 г. до 12 март 2015 г. Едното е, че в края на септември м.г. Шивиков е наредил устно на свой подчинен да осигури специална техника - УАЗ, "Мерцедес Актрос", ЗИЛ, цистерна с вода, 7 броя палатки, 18 военни и 6-има цивилни за откриване на ловния сезон за едър дивеч. Това е станало без заведено искане от Ловно-рибарско дружество - Карлово, твърдят от държавното обвинение. Така е била нарушена заповед на министъра на отбраната от 1998 г., че такива услуги се правят срещу заплащане и с договор."
"Второто обвинение е, че на 16 декември м.г. Шивиков е превишил правата си, като накарал свой подчинен да отнеме шофьорската книжка на войник заради превишена скорост.

53046

10

Red or Dead

18.02 2017 в 00:14

ГЕНЕРАЛ Шивиков....още един свесен човек в листите на БСП.....Браво на Корнелия, дотук се представя чудесно.....България ще застане зад вас.....

Бунадясалите мисирки които са си пуснали и тук безмозъчните диарии.....е е естествено да не харесват такива ГЕНЕРАЛИ...

14375

8

Стефан

17.02 2017 в 21:11

Пардон, а какво им е общото? А на мене какъв ми е интереса да разговарям с ТОЛКОВА неподготвени събеседници?
Ей я библиотеката - там има книгите на Хитрер и съратници от едната страна, и от другата на Ленин, Троцки, Мао, Пол Пот - има даже да си избереш варианти на комунизма.

14375

5

Стефан

17.02 2017 в 16:57

Отлично, вярвам ти.
Я сега в твоята терминология, класифицирай бараката на обамчо, столтенберг, мадам мей.
Нали се сещаш какво ще си помислят за тебе хората, ако не отговориш:)