Ген. Мутафчийски: Държавата реагира много по-адекватно от гражданите. Аз съм застъпник на по-твърдите мерки

OFFNews 19 март 2020 в 22:15 18802 5

Снимка ВМА

Държавата реагира много адекватно. Доста по-адекватно от гражданите, от работодатели и от други организации, заяви тази вечер пред Нова телевизия председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски.

Слава Богу, грипната епидемия отмина, но сега вече ни застъпва сериозно и коронавирус епидемията. Ние не сме се и надявали, че тя ще ни подмине. Това е невъзможно да ни подмине, каза Мутафчийски.

Мисля, че всички мерки бяха навременни. Много критики имаше, че са прекомерни мерките. Аз съм застъпник на по-твърдите мерки. И съм убеден в това нещо. И съм готов да споря с всеки, който препоръчва някакви полу-мерки, отбеляза той.

Също така - това, което не се е случило още в България, но те (във Великобритания) бяха едни от първите: наложиха рестрикция в броя на закупуваните стоки в една бакалия. Можеш в Англия да закупиш три продукта и не повече от два броя от един артикул. Това е добре, защото дава малко "стоп" на тази лудост, която се оформя, коментира още председателят на Националния оперативен щаб.

Припомняме, че на 29 февруари тази година, тоест само преди няколко седмици, генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски заяви следното в интервю за bTV:

"Преди дни се проведе един конгрес в Берлин на инфекционисти и там имаше специален панел за коронавирус инфекцията, която е актуалната тема в света сега. И всичките експерти в тази област недоумяват от тази паника, която се развива в страните, от тези свръхмерки, които се предприемат, защото тази инфекция по нищо не се отличава от останалите остри респираторни заболявания и далеч по-опасен е грип Б, който в момента идва, отколкото коронавирусът."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

5

Бухльо

20.03 2020 в 18:59

Ма много адекватно действа държавата:
1. Забранява се на лица под 60 години да посещават магазини между 8:30 и 10. ОК - не се забранява на лицата над 60 да ги посещават в останалото време - значи бабите пак ще си пазаруват целодневно.
2. Забранява се посещаване на парка - значи, за да не се обездвижим, ще ходим по тесните тротоари, където няма къде да се заобикаляме отдалеч.
3. Ако имаш куче, може в парка - значи кучето е по-важно от детето.

8959

4

Станчо Панса

20.03 2020 в 08:53

Каквато държавата, такива и гражданите

23293

3

Стефан

20.03 2020 в 02:25

Нямам идея защо е генерал, нито по какво е професор тоя човек. Виждам обаче, че е илетерат, от калибъра на цвинокио.
Сигурно заради това е приближен на боко.

Кога някои от министрите, ще стигнат до висините на учебниците по гражданска отбрана за десети клас, от 50-те?

77927

2

El Commandante

19.03 2020 в 23:58

На хоризонта се появи един милиард евро и Генерал Годжи обърна палачинката.

Сега ше включваме армията да гони бабички в Борисовата градина. На фона на музичката от Шоуто на Бени Хил.

3039

1

Бай Ставри

19.03 2020 в 23:13

Мутафчийски ли е, Майтапчийски ли, да престане да говори с политически обещания и заклинания и да почне да дава истинска информация. Хекимян го пита "Колко апарата за обдишване има", Мутафчийски се прави на недочули и вика имаме 12 хил.легла...А за какво са му легла, без оборудване, апаратура и медицински персонал? Туристическа спалня ли ще отваря?