Ген. Киров плащал хиляди за вербуване на агенти

OFFNews Последна промяна на 03 юни 2015 в 20:33 4042 2

Ген. Кирчо Киров

Аз, за разлика от моите предшественици, се включих лично в оперативната дейност и лично намирах информатори.

Това заяви пред bTV бившият началник на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

По повод делото срещу него за присвояване на близо 5 млн. лева той обяви, че сумата всъщност е много по-малка – хиляди, а не милиони, и я е изразходвал за вербуване на информатори.

Парите могат да бъдат проследени, но не винаги могат да бъдат отчетени по начина, който е приет в публичните структури. Разузнаването не може да съществува без секретност и конспирации, посочи ген. Киров, като подчерта, че до това дело не би се стигнало, ако в закона са регламентирани разходите за вербуване на агенти и тяхното отчитане.

Ген. Киров обясни, че когато е бил началник на разузнавателната служба, е предоставял на премиери, президенти и председатели на парламента информация, като е работел в тясно сътрудничество с външното министерство.

Той коментира и информацията, че Цветан Василев е събрал информация за високопоставени българи и е предал доказателства на двама нотариуси от две различни държави за съхранение.

Ситуацията с КТБ е следена от заинтересовани разузнавателни служби и ако Цветан Василев наистина крие тайни за водещи лица в българските политика и бизнес, чуждите разведки може да се опитат да достигнат до тях и така да поставят ред лица в зависимост, посочи ген. Киров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2015 в 10:48

За разузнаването никога не се знае, винаги има информация и дезинформация. Никога няма да разберем за агенти ли са били парите или за дрога, с която да се проследят каналите до един сикаджия във власта, ползвани да му се плаща от ЦРУ.

03.06 2015 в 23:54

Най-лесно под булото на защита на "агентите" и "секретността" се КРАДАТ милиони за "агенти"-мъртви души! Сега Кирето ще иска от бюджета и пари за ПЕНСИИ на тези негови "агенти"-мъртви души, на които само той може да носи парите по "секретните" явки по луксозните бардаци на Запад и личните му секретни сметки в лихтенщаинските банки! Затова и зелените партенки от РУМНО квичат като заклани заради разконспирирането на най-строго засекретената им лична частна далавера - "платените" "агенти" мъртви души!