Ген. Атанасов: ИТН да участва в преговорите за кабинет на третия мандат

Управлението на ГЕРБ ни докара дотам, че трябва идеологически антиподи да си подаваме ръце, заяви съпредседателят на ДБ

OFFNews 12 август 2021 в 08:27 5039 3

Снимка Сергей Антонов

Трябва да се намери работещо решение за правителство, досега гледахме извиване на ръце, така ли да продължаваме?

Така съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов коментира възможността ДБ да подкрепи трети мандат на БСП за съставяне правителство. По думите му вариантът е мандатът да бъде даден на най-малката формация "Изправи се БГ! Ние идваме", която е неутрална. Аз съм антикомунист, за мен и избирателите ми никак не е лесно да обмисляме вариант да правим нещо съвместно с БСП. Управлението на ГЕРБ ни докара дотам, че трябва идеологически антиподи да си подаваме ръцете, за да направим нещо за България, каза още ген. Атанасов. 

Слави Трифонов какво ни показа - или ни давате цялата власт, или отиваме на избори. Е да де, но народът не ти я даде, ИТН има 25% подкрепа от гласувалите, каза още Атанасов. По думите му " политиката подкрепата се търси, никой не ти е длъжен да дойде и да ти я донесе на тепсия. Това беше провалът на ИТН. Те не потърсиха и не поискаха подкрепа".

ДБ направихме компромис да не поискаме коалиция, а след това се иска от нас изобщо да не обсъждаме кой ще е премиер, кои ще са министри...Политиките се осъществяват от живи хора. Пламен Николов даде едно интервю и на другия ден в социалните мрежи как го кръстиха - Сламен Николов, каза още Атанасов. 

Нека да участват ИТН в общите преговори, да се обсъди състав на правителство, програма и срок за работата му, призова ген. Атанасов. 

Ако не се справим, отиваме на избори, да се надяваме, че някои хора ще поумнеят. Това е българският народ, не можем да си внесем народ, който да управляваме, обобщи съпредседателят на ДБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!