Гърневски сравни Нинова със змия

OFFNews 28 септември 2018 в 13:59 4480 0

"Тази система, която сте тръгнали да сменяте, вече десета година е сменена и се лекуват раните от вашето 70-годишно управление - грабежи, кражби, убийства".

Това каза по адрес на БСП депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. Той прочете декларация по повод международния ден на възрастните хора. Думите му дойдоха след изказване по същия повод на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя обаче си тръгна веднага след края на изявлението си. 

"Госпожо Нинова, ако имахте куража да чуете другата декларация, щяхте да стоите в залата, а не да бягате като… няма да кажа. И добре, че не го казах. Имам чувството обаче, че по трибуната има по едно канче отрова и то от сериозно влечуго", каза той.

Гърневски продължи да говори на социалистите, които излязоха от залата. Да попитам аз наследниците на комунистическата партия: 1989 г., когато обявиха фалита, какво имаше в пенсионния фонд? Нямаше нищо – ограбен пенсионен фонд, ограбен народ чрез външно търговските дружества", каза той.

Депутатът от ГЕРБ призова младите хора в БСП да поискат техния ръководител да им изнесе една лекция, в която "да им разкаже как е ставало ограбването с тези външнотърговски дружества, защото е била като пряк изпълнител". "Тук има мастит професор, който аз нарекох академик по разграбване на държава – професор, станал академик, благодарение на това, че 1994-1996 г. чрез банките бяха ограбени парите на българския народ. Г-жа Импексова беше поне 4 борда в тази държава – нека да минем през „Булгартабак“, Пловдивския панаир. Където мине тя, трева на не никне", продължи той.

Според Гърневски именно това е системата, която БСП трябва да смени. "Вие сте сценаристи, режисьори, изпълнители на главните роли на тази система. Вие трябва да смените себе си и трябваше да го направите още на Бузлуджа вместо гюбеците пред сръбския лидер на сръбската музика Горан Брегович. Вие три пъти ходите при народа и вместо червени бюлетини – червени картони", каза депутатът.

Той разкритикува социалистите и за обиколките, които правят из страната, за да представят "Визия за България". "Тук ни е пратил този народ и от вторник до петък сме длъжни да бъдем на работа в тази зала и да решаваме проблемите му. Вие дезертирате, не работите", каза още Гърневски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови