Гарелов: Изборът на патриарх ще е част от политическата битка, която се води между Изтока и Запада

OFFNews 17 март 2024 в 17:42 1826 2

Снимка Архив

Иван Гарелов

Разликата между политиците ни и патриарх Неофит е голяма. Те не притежават спокойствието и смирението, с които той водеше делата си. Това каза в "На фокус" по Нова журналистът Иван Гарелов. По думите му изборът на нов патриарх ще е част от политическата битка, която се води в момента между Изтока и Запада.

"Това е изпълняване на един ритуал (присъствието на политиците на поклонението пред патриарх Неофит - б.а), но присъствието им там показа, че между тях липсва човек като Неофит", смята Гарелов.

По думите му кончината на патриарха е съвпаднала с политическите събития и изборът на нов патриарх ще е част от политическата битка, която се води в момента между Изтока и Запада.

Според Гарелов пловдивският митрополит Николай е лице на проруските движения в Българската православна църква и той отдавна е искал да стане патриарх.

"Моментът е много удобен България да бъде разделена през вярата си. Това е много важен и деликатен момент. В него роля имат не само служители на Църквата, но и държавата, и журналистите", каза още той.

Иван Гарелов коментира и вътрешно политически теми. Той е категоричен, че изборите са част от демокрацията и българите не бива да бъдат плашени с тях.

"Важно е не просто да има правителство, а то да работи в правилна посока", заключи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

2

Ivan

17.03 2024 в 20:00

Иванчо Гарелов, провален шпионин поради ******** у Гръцко, дава съвети за избора на поредния доносник на ДС у расо за патриарх на русолюбците. Това идва нещо малко в повече от нормалните норми за живеене у територията Булгаристан!

P.S. А кога наш Иванчо го обучавали у Руско за шпионин, зел та хванал трипер и се изтърсил у ведомствената болница на МВР-то да му го лекуват. И му го писали у досието, че си пада малко *******. И това не са Приказки под шипковия храст, а реалността у нас. А у гръцко чукал некаква на баира, па си изгубил документите, па хукнал-та право у Резидента на всичките български шпиони по тази географска ширина. Цирк! Ако това е лицето ни, как ли изглеждаме от обратната страна!?!?

2099

1

Mateevk

17.03 2024 в 18:27

А коя посока е правилната, след като едните гледат влюбено на Изток, а другите на Запад, а дали по любов или по сметка е друг въпрос? В това е въпросът. И разбира се, че всеки подобен повод ще се използва за по-нататъшно разделение у нас. Още на погребението на патриарха Митрофанова зададе тона.
 
X

Да помогнем на украинските деца!