Габриел в Брюксел на среща на външните министри от НАТО

OFFNews 03 април 2024 в 08:04 839 2

Мария Габриел

Снимка БГНЕС/архив

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел ще участва в Среща на министрите на външните работи от НАТО в Брюксел днес и утре. Срещата ще бъде председателствана от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

В рамките на визитата са предвидени двустранни срещи с външните министри на Италия, на Обединеното кралство, на Федерална република Германия и на Франция, съобщиха от МВнР. 

Форумът ще бъде разделен на няколко сесии: основните направления по пътя към Срещата на върха на НАТО във Вашингтон през 2024 г., обстановката в Западните Балкани и заседанието на Съвета НАТО-Украйна.

Предстоят и важни разговори в съюзен формат с участието на партньори от Индийско-тихоокеанския регион (Австралия, Нова Зеландия, Република Корея и Япония) по въпросите на външна политика и политика за сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

kokoto

03.04 2024 в 11:36

позор

135

1

Far Rider

03.04 2024 в 08:36

Снощи RAI 1 показа репортаж за базата на НАТО в България и подчерта, че сме най-слабия и най-лабилен в политиката си спрямо организацията член. Казаха, че българската армия е най-остарялото въоръжение в цялата организация и че, за модернизация на армията ще са нужни поне 20 години, ако се движи със сегашните темпове.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки