Габриел покани кмета на Лос Анджелис в София, паметник на азбуката ни ще има в L.A.

OFFNews 02 ноември 2023 в 08:00 1281 0

Мария Габриел и Карън Бас

Снимка МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел покани кмета на Лос Анджелис Карън Бас в София. Двете обсъдиха и възможността да бъде определено място в града, на което да бъде поставен паметник на българската азбука, съобщи МВнР. 

Символично министър Габриел подари на г-жа Бас статуетка, символизираща умален вариант на монумента. 

Карън Бас е първата жена кмет в 242-годишната история на града. В периода 2011-2022 представлява щата Калифорния в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

При посрещането кметът Карън Бас връчи на вицепремиера Мария Габриел почетния сертификат на Лос Анджелис. "Приемам го с признателност и отговорност. Признателност за добрите отношения с българската общност в Лос Анджелис и цялото Западно крайбрежие. Отговорност, защото заедно можем да направим така, че да имаме по-интензивно сътрудничество в ключови области като иновациите, зеления преход и културата", заяви Мария Габриел

На срещата двете страни обсъдиха редица теми, сред които отбелязването на 120 годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и САЩ. Насърчаването на лидерството сред жените и развитието на младите таланти също бе ключов акцент в разговора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!