Фандъкова: ПП-ДБ-СС имат председател на СОС, но това не спира политическата криза

Надценява се ролята на председателите на комисии, втвърдиха тона за нищо, коментира бившият кмет

OFFNews 13 февруари 2024 в 09:16 1328 2

Йорданка Фандъкова

Снимка Кадър бТВ

ПП-ДБ-СС имат председател на СОС, но това не прекратява политическата криза. Тя ще се реши тогава, когато има управленско мнозинство, коментира бившият кмет на София Йорданка Фандъкова по бТВ. 

„По време на цялата си кампания от ПП-ДБ-СС заявяваха на софиянци, че ще работят с плаващи мнозинства. Ето – вече сме в такава ситуация“, подчерта тя.

Фандъкова припомни, че сглобката на национално ниво се е случила с компромиси – в изпълнителната власт са хора на ПП-ДБ, но парламента и комисиите се управляват от опозицията, за да има взаимен контрол.

По думите ѝ истинската власт е в кмета, неговият екип и районните кметове, а СОС трябва да приеме и одобри политиките. Според нея работа на кмета и на най-голямата политическа група е да си осигури мнозинство, което може да се случи само с диалог.

Тонът се изостри за нищо, много силно се надценява ролята на председателите на общинските комисии. Докладите, които се гледат в там, се разпределят от председателя на СОС, посочи още тя и допълни, че „ако председателят не разпредели един доклад, няма как да се гледат в самите комисии“.

„Очаквах ротацията да се случи спокойно, защото там има договорености. Мария Габриел да поеме поста на премиер и министър на външните работи, а акад. Николай Денков да се върне на пост, който е заемал и преди – министър на образованието. За мен беше странен този отказ. Позицията на ГЕРБ е много ясна. При преговорите бе договорено, че единственият министър, който ще има, е на този на външните работи. Логично е този пост да остане за ГЕРБ след ротацията“, коментира още Фандъкова. 

Тя подчерта, че не разбира защо акад. Денков се отказва да е министър на образованието, след като това, по думите й, е най-важната сфера в управлението на страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

13.02 2024 в 13:37

"По думите ѝ истинската власт е в кмета, неговият екип и районните кметове,"

И истинската отговорност? Тогава прокуратурата да я прибира и нея, и екипа, и районните кметове в ареста и после затвор!

А бТВ продилжават с подмазването....Хлъзгави са....

22548

1

dolivo

13.02 2024 в 10:49

как ще я спре, като ти си виновна с толкоз батак
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика