Европейска партия Волт оценява жените не само на думи

OFFNews Последна промяна на 08 март 2019 в 15:27 1291 0

Европейска партия Волт цени високо качествата на жените и ролята им в съвременното общество и политика. Правим това не само на думи, а го доказваме чрез действията си, твърдят от новата политическа сила.

Съвсем наскоро Европейска партия Волт представи листата си с кандидатите за eвропейския парламент, където за първи път в България се постига пълен баланс между мъжете и жените, като те се редуват (мъж-жена-мъж-жена) от първото до последното място. Подобен принцип от години се използва в много западни държави, като в някои от тях дори е прието със закон. У нас много партии, които заявяват, че са европейски и че дават път на жените в политиката, на практика не го правят и действията им остават само на думи.

Ние вярваме, че жените, освен по-красивата и нежна половина от човечеството, са доказани специалисти и личности, които нееднократно са променяли хода на историята към по-добро.

Точно такива силни, борбени, всеотдайни на каузите си са и нашите кандидатки за Европейския парламент - Венцислава Любенова , Светла Иванова, Красимира Гергинова, Маргарита Кръстева, Светла Миланова, Анна Филипова и Златимира Цолова. Всяка една от тях има неоспорими професионални качества и е доказан специалист в различна професионална област. Обединяват ги демократичните ценности и идеи на Волт за по-силен Европейски съюз, достоен живот чрез висок стандарт и самочувствие, че сме европейци.

От Европейска партия Волт смятаме, че уважението към икономическите, политически и обществени постижения на жените не трябва да се свежда само до един ден от годината, а да се оценява при всяка възможност. Уверени сме, че чрез стимулирането на уменията и талантите на всеки, независимо дали е мъж или жена, можем да постигнем повече успехи и да изградим по-добро общество, в което да живеем.

Припомняме, че първите жени депутати в България са избрани преди 73 години. Тогава 16 дами полагат клетва като народни представителки. Оттогава досега сме изминали дълъг път, но считаме, че са необходими още много усилия, за да осигурим достатъчен комфорт за професионалното и личностно развитие на жените, което да е подплатено от адекватното заплащане, отговарящо на уменията им и положения труд.

От Европейска партия Волт честитим 8 март на всички дами и припомняме цитата на Виктор Юго: „Уважението към жената е мерило на прогреса на нацията и социалния живот“!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови