Евролистата на Демократична България с Радан Кънев е фаворит сред читателите на OFFNews

OFFNews 23 май 2019 в 15:59 6297 0

Обединението Демократична България, на което социолозите дават доста скромни оценки за електоралния потенциал, категорично води в анкетата сред читателите на OFFNews "За кого ще гласувате на изборите за Европейски парламент на 26 май?".

При близо 19 000 гласували в допитването ни, извънпарламентарната формация получава до момента 24,87% от вота на страницата ни. В абсолютна стойност това са 4672 гласа за листата, водена от Радан Кънев.

Втори в класирането вървят ГЕРБ. За партията на премиера Бойко Борисов са заявили, че ще гласуват 17,54% или 3295 от читателите ни.

Изненадващо, на трето място по подкрепа е излязъл лидерът на БЗНС Николай Ненчев, който се явява като независим кандидат. За него са заявили, че ще гласуват 12,74% (2393) от читателите ни.

През последните дни бившият министър на отбраната в правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок е успял да изпревари по подкрепа партия Вързраждане, която също събира впечатляващ брой гласове в допитването ни. Мобилизацията на следовниците на лидера на формацията Костадин Костадинов им е донесъл 12,55% (2358 души) от вота.

Едва на пето място идва БСП. 2054 от читателите ни заявяват, че ще подкрепят листата на Столетницата, водена от Елена Йончева. Тези гласове са равни на 10,93% от гласувалите на сайта ни.

Останалите партии собират символична подкрепа сред читателите ни. 

Сериозна пордкрепа събира обаче друг от независимите кандидати за ЕП - Десислава Иванчева. За бившата кметица на столичния район Младост заявяват, че ще гласуват 5,68% от читателите на OFFNews или 1068 души.

Анкетата ни ще е активна за гласуване до утре.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови