Евродепутатите от ГЕРБ питат Питела за нацисткия поздрав на президентския секретар

OFFNews 11 юни 2017 в 16:06 6301 8

Евродепутатите от ГЕРБ внeсоха официален въпрос до председателя на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела за мнението му за снимката с нацистки поздрав на президентския секретар Пламен Узунов. 

В писмото си евродепутатите запознават Питела със ситуацията с появилата се в медиите снимка на Пламен Узунов, на която той прави нацистки поздрав и припомнят, че подобен случай със заместник-министъра на регионалното развитие Павел Тенев предизвика бърза и остра реакция на премиера Бойко Борисов и последва оставката на Тенев. 

Евродепутатите отбелязват, че кандидатурата на Румен Радев за президент беше подкрепена от БСП, а след избирането му, Пламен Узунов е назначен от Румен Радев за служебен министър на вътрешните работи. 

В заключение евродепутатите, припомняйки отговор на председателя на Групата на ЕНП на подобен въпрос, пишат: "От писмото, което изпратихте до председателя на Групата на ЕНП г-н Манфред Вебер, ние разбираме, че тази тема е много чувствителна за Вас. Нашата партия също смята, че такова поведение е неприемливо и ето защо взехме бързи и решителни мерки. Бихме искали да знаем каква е Вашата позиция за поведението на секретаря на българския президент, пишат още евродепутатите.

Президентът Румен Радев сам взема решенията за състава на екипа си, но демонстрациите на хитлеристки символи са недопустими, заяви по-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова. Акъл на президента не даваме, но нашата политическа позиция като партия остава непроменена. Подобни хитлеристки знаци за нас са недопустими, подчерта Нинова. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

8

Nik68

17.06 2017 в 14:13

Ощ лисе стиска?

14355

6

neverland

12.06 2017 в 12:58

Айде айде сега, човекът обърнал три ракии и се побазикал леко и веднага, моралните стожери да го разкъсат.

Хайде да степенуваме нещата по важност.
Хайде първо да бъдем такива будни и възмутени спрямо онези които откраднаха милиони, раниха стотици и страдат хиляди заради делата им.

След като решим наистина големите проблеми можем вече да се заиграваме с подобни дреболи.

Кой си вдигнал ръката като нацистки поздрав, кой си нарисувал хитлерско мустаче и кой прави к*рец с пръст под бюрото на заседание, като реакция на несъгласие...

16008

4

Nik68

12.06 2017 в 08:57

Оставка, както за всички констатирани в миналото, така и за аледващи, ако излязат. Като си се хванал на хорото - обществено значима личност да ставаш, да си си опичал акъла. Каквото за едного, такова и за всеки.
 
X

Да помогнем на украинските деца!