Евдокия Манева: Протестът на еколозите за Пирин е политически

OFFNews 09 февруари 2018 в 14:04 6738 2

Протестът на еколозите е чисто политически. Няма основание за тревога сред тях и хората, които обичат българската природа, е невярно. Няма причина да се безпокоят, че нещо може да се случи на "Пирин".

Това каза екоминистърът в правителството на Иван Костов Евдокия Манева по "България он ер".

"Единственото, което евентуално би могло да се случи, е да се изгради втори кабинков лифт в Банско. Това няма да нанесе никакви вреди на природата и ще допринесе благоприятно за развитието на туризма у нас", каза още Манева.

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов пък заяви, че природният закон вече е нарушен. 

"Няколко екосистеми на територията на ски зона Банско са безвъзвратно разрушени. А освен материални, трябва да отбележим, че те носят и културни ползи, имат поддържаща функция. Която и снимка на парк "Пирин" да погледнем, ще видим огромното строителство на спортни съоръжения, което на практика не е довело до по-доброто положение на курорта", допълни той.

Драганов добави още, че казусът "Банско" трябва да бъде разгледан така, че да може да се подобри туризмът, защото заради топлата зима, е налице огромен спад за страната ни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

09.02 2018 в 15:05

Цианидната Евдокия била за застрояването. Че нали с Нено са стари другари от времето на Командира? Тогава смело отричаха вредата и от цианида, и от обеднения уран, и от въглищния газ.