European Green Deal и новите климатични политики - присъда или нова надежда за българската индустрия и енергетика

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2019 в 14:59 1588 0

Радан Кънев

Евродепутатът Радан Кънев (Демократична България/ЕНП) организира дискусия с представители на институциите, бизнеса и гражданите под надслов "European Green Deal и новите климатични политики - присъда или нова надежда за българската индустрия и енергетика?"

Събитието (https://www.facebook.com/events/801080110325524/) ще се състои на 10 декември, вторник, от 12:30 в Дома на Европа, ул. "Георги С. Раковски" №124.

Зелената сделка за Европа е голямото предизвикателство през новия мандат на европейските институции. Тя ще обхваща пакет от мерки и действия, които ще предопределят бъдещето на Европа и на света в следващите десетилетия. Предстои да бъде предложен първият европейски законодателен акт, в който ще е заложена целта за неутралност по отношение на климата до 2050 г. Зелената сделка ще окаже значително влияние върху всички аспекти от живота, особено върху енергетиката и индустрията.

Българският евродепутат Радан Кънев е член на Комисията по социална политика и заетост и заместник-член на Комисията по околна среда, здравеопазване и безопасност на храните на Европейския Парламент. Той е и единственият български член на Европейския енергиен форум. С история от над 20 години, форумът се фокусира върху важните теми от енергийните политики на ЕС.

Радан Кънев работи по предизвикателствата, които промените в климата поставят пред европейските граждани и бизнес. Негови предложения бяха приети и включени в резолюцията на ЕП за Конференцията на ООН по въпросите на климата COP 25. В тях се акцентира върху инвестициите в наука, технологии и иновации, развитието на въглищните и индустриалните райони, защита на земеделските производители, както и мерки за транспорта, които да гарантират разумни цени на придвижването за европейските граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови