ЕС инвестира 1 млрд. евро за инфраструктура на Балканите

Offnews 25 март 2015 в 14:15 3408 3

Йоханес Хан

Европейският съюз ще предостави 1 млрд. евро за подобряване на инфраструктурата на страните от Западните Балкани. Това заяви еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан, който е на посещение в Прищина, предаде БГНЕС. 

На срещата в косовската столица присъстват сръбският вицепремиер и външен министър Ивица Дачич, македонският външен министър Никола Попоски и транспортният министър Миле Янакиевски, косовският министър на инфраструктурата Лютви Жарку и др.

"Проектите в инфраструктурата, транспорта и енергетиката са ключови за икономическото развитие, привличането на нови инвестиции и откриването на нови работни места", посочи Хан.

На днешната неформална среща на министри от страните от региона той заяви, че през 2015 г. 100 млн. евро ще бъдат достъпни от фондовете за предприсъединителна помощ.

"На 21 април в Брюксел ще присъстват премиерите на страните от региона, за да получим съгласи от тях", каза Хан. През август във Виена официално ще бъдат представени приоритетните проекти за инфраструктурно развитие на Западните Балкани за насърчаването на транспорта, добави още той.

Комисарят не пропусна да отбележи, че "европейските фондове са ограничени и всяко евро трябва да се харчи разумно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!