Ернестина Шинова и напусналият БСП Боян Чуков са в листите на ВМРО

Георги А. Ангелов 25 февруари 2021 в 11:20 11893 1

Ернестина Шинова

Експертът по външна политика Боян Чуков, който напусна БСП, журналистът и икономист Кузман Илиев, който бе част от близкия до ГЕРБ Институт за дясна политика, съпругата на евродепутата Андрей Слабаков - актрисата Ернестина Шинова и бившият депутат от Българския бизнес блок Христо Смоленов. Това са част от кандидатите за депутати от гражданската квота на ВМРО. 

Те бяха представени днес от председателя на партията Красимир Каракачанов.

Не за пръв пък каним в нашите листи представители на гражданското общество, хора които познаваме, хора с характер, позиция и най-вече, които са отстоявали българския национален интерес, заяви Каракачанов. Той добави, че от гражданската квота такива кандидати са 105, а в трите софийски района - 15. 

Сред представените кандидати са бившият шеф на НСБОП ген. Кирил Радев и ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров. В листите ще бъде Димитър Александров е съпредседател на сдружение РОД. Сдружението е основен организатор на протести срещу еднополовите бракове, "джендърите", Истанбулската конвенция, Стратегията за детето и в управата му има представители на евангелски църкви с корени в САЩ.

След представянето Боян Чуков каза, че ВМРО е най-близка до неговите убежденията му, а Кузман Илиев - че е патриот, а само за партията на Каракачанов патриотизмът не се е превърнал в срамна дума. Христо Димитров заяви, че е нарушил обещанието си да не се занимава с политика, защото изпитвал чувството на срам, че стои със скръстени ръце и не прави нищо. Смоленов, който е един от основателите на Екогласност, заяви, че е екопатриот. 

Боян Чуков е дипломат и кадрови разузнавач от Държавна сигурност, той е завършил школата на КГБ в Москва. Христо Смоленов е нещатен сътрудник на ДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови