Емил Димитров: След арестите няма желаещи за зам.-министър на екологията

OFFNews Последна промяна на 21 юни 2020 в 20:41 3341 4

След арестите няма желаещи за позицията зам.-министър, оплака се министърът на екологията Емил Димитров-Ревизоро. Той обясни, че сам е настоявал Славея Стоянова, която в петък подаде оставката си, да стане заместник.

„Аз съм причината тя (Славея Стоянова) да се съгласи да стане зам.-министър на екологията. Това е бройка на ГЕРБ. Тогава трябваше да излъчат човек, а нямаха подходящ. Преценихме да бъде експертно лице. Тя се съгласи насила. Аз я молех. В продължение на две седмици всяка една нейна заповед се атакува. Когато си експерт, а не политическо лице, каквато и заповед да издадеш, пристига другата партия и казва: „Това е срещу нас”, обясни решението на Стоянова министърът пред Нова тв.

Той допълни: "Исках да я използвам като зам.-министър, защото имах двама, а работата е много. Няма желаещи за позицията. Като арестуват постоянно, е така. Заместникът по линия на ВМРО ще се занимава с водите, с отпадъците, с Изпълнителната агенция по околна среда и още няколко неща. Заместникът по линия на ГЕРБ ще отговаря за международното сътрудничество, Националната служба за защита на природата и всички заповеди за защитени зони", обясни той.

Емил Димитров осветли и начина на работа в министерството. "Има проблеми, които не са решени от 2014 г., и сега, ако може, за един-два месеца да се решат. Оправил си два ТЕЦ-а, питат не може ли всички останали? Издал си от 100 заповеди половината, ама не може ли всички останали? Така е с всички наши дейности. Много са натоварени хората. Предизвикателствата са големи", каза министърът.

На въпроса дали има основание Нено Димов и бившият зам.-министър Красимир Живков да бъдат арестувани Димитров заяви следното: „Когато беше празен язовир "Студена", питаха къде е МОСВ. Като е пълен: "Дайте да си го изразходваме". Отговаряме за 52 язовира. Цялата държава иска да се закачи непременно към тях. Имаше 8 проблемни, вече няма нито един. Перник се захранва от три места. Дълги години Радомир безотчетно е взимал вода, без това да бъде съобщено на никого”, избегна прекия отговор на въпроса Димитров.

Той обясни, че МОСВ е направило проверки на всички фабрики, които се занимават с акумулатори, "за да видим къде са отишли тези отпадъци, защото не са излизали в чужбина, но ги няма и по площадките. Криминална е дейността. Къде е заровена, колко е количеството и кой ще го изнесе в чужбина?”, пита министърът.

На въпрос може ли боклук да изчезне без знанието на МОСВ той напомни за 160-те контейнера, които се върнаха обратно в Италия. „Имаше нотификация, подписана и заверена в министерството. Това е международно признат документ. Издава го Италия, заверяваме го. Оказва се, че има нарушение. Връщаме ги, наказателната отговорност е там. Ние сме регистратори на документи. Понеже всичко това го вършеше Славея Стоянова, я нападнаха”, коментира Емил Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

4

Пенчо бре

22.06 2020 в 07:31

Празно дрънкало! Пък ако не приемат Стефан, аз съм готов. Имам котка, която малко мяза на Тунберг и г-з, който е досущ лицето на министъра.

22099

3

Стефан

21.06 2020 в 21:51

Хубаво, аз съм желаещ.
Никога в никоя партия не съм членувал, не познавам "никой такъв", и мене не ме познават. Няма да намерят веднага номера на личния ми телефон, и няма да ме подгонят от първия ден.
Пакет документи по еврообразец, не се и каня да подавам.
Не се интересувам от имоти и пари - имам си.
За разлика от останалите кандидати, правя разлика между проблемите на планетата, и дрънкането за тях. От недостатъците - не умея да бръщолевя безсмислици на англобългарски.
Телефонът за контакти е на разположение в редакцията.

Смешно, да?
Или вече не, след министрите на автостоп.

Остава само един въпрос - как ще живея с петното в биографията "министър по борисово време":))

22099

2

Стефан

21.06 2020 в 20:56

Гъзляк, а да имаш какво смислено да кажеш? Освен писък на настъпан трол?

1443

1

Пакоджет

21.06 2020 в 20:46

Няма проблемни язовири, защото дядо Боже ги пълни. А Гъзоро ако не му изнася, да подава и той оставка.
Насила хубост не става!

 
X