Елена Спасова е изключена от ДСБ, петима други напускат

OFFNews 14 ноември 2022 в 15:06 15524 5

Архив

Снимка БТА/Асен Тонев

17-ото Национално събрание на "Демократи за силна България" в НДК през февруари. Атанас Атанасов е избран отново за председател на ДСБ

"Демократи за силна България" (ДСБ) се разделя с редица кадри. Партията, оглавена от ген. Атанас Атанасов, изключи районен председател, а други петима напуснаха.

Първа бе изключена Елена Спасова - председател на ДСБ в столичния район "Лозенец". Във фейсбук тя съобщи, че е била изключена от партията на символичната дата 10 ноември заради уронване на престижа на ДСБ. По думите ѝ причината била "инакомислието ѝ".

Във публикацията си Спасова иронично добавя, че "именно заради т. нар. "уронване" моят район неизменно е бил с най-добри резултати за партията в цялата страна".

След Спасова партията напусна и Цецка Бачкова. Бившият зам.-председател на ДСБ и претендент за лидерското място през февруари вчера обяви, че напуска.

"Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя", написа тя във фейсбук.

След Бачкова и Спасова партията напуснаха още Жени Шиер, Иван Димитров - бивш ръководител на вътрешния арбитраж и Емил Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

нетрол

14.11 2022 в 19:52

Вождове бол, индианци малко ... За мисли не изключват, но за приказки може. Зависи от лафовете и най-вече къде се пускат.
Но с такава прелестна лексика във фейсбук за "сбирщина" и "тумори" дори и в квартален клуб по табла не биха търпяли никого.

3767

3

Име на профила

14.11 2022 в 18:26

Наистина са добри, сашке, ама не и за ваш'те. Тоя льольо на снимката е поробил ДСБ подобно на начина, по който Курнела пороби БСП.

Щом не иска да ходи на избори - няма лошо, нормалните хора ще се преместят другаде, а той и неговите другари ще останат бележка под линията, празно име, като СДС.

10298

2

AntiZ

14.11 2022 в 17:50

Този комплексиран номенклатурен апаратчик на снимката е крайно време да напусне партията докато все още не я е досасипал! Алчен за власт, дребен непотребен.

 
X

Да помогнем на украинските деца!