Елена Йончева внесе 'Ало, Банов съм' в ОЛАФ

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2019 в 15:17 2670 0

Очакваме сериозно разследване от ОЛАФ и от българската прокуратура. Случаят е пределно ясен. Доказателствата са безспорни както от документите, така и от аудио файла. 

Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева, след като внесе сигнала по случая "Ало, Банов съм" до ОЛАФ с депутати от левицата. "Не е важно дали министър Боил Банов ще подаде оставка. Важното е, че аферата "Ало, Банов съм" показва модела, по който работи българското правителство. Това е моделът Борисов. След седем години "Ало, Ваньо", се е развил в "Ало, Банов съм", категорична бе Йончева. Тя добави, че механичната смяна на министъра няма да доведе до нищо. "Правото на "Ало", заличава реда и правовата държава и ни вкарва в джунгла", каза Йончева.

Говорителят на левицата припомни случай от 2015 г. в Полша, където имаше скандал с аудиозаписи на политици. Тогава трима техни министри, председателят на парламента им и главният им прокурор са подали оставка.

Свиленски: Всички заставаме зад този случай с имената си

"Сигналът е подписан от председателя на БСП Корнелия Нинова и от народни представители. Всички ние заставаме зад този сигнал с имената си и ще настояваме докрай истината да излезе на бял свят". Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски. Той изтъкна, че БСП е последователна в политиката и действията си и припомни, че още миналата седмица е сезирала обществото за случая. Днес е сезирала главния прокурор и ОЛАФ.

Нека да се съсредоточим върху сигналите и върху това, което се е случило, а не върху това- кои хора са участвали в разговорите и какви са тези хора. Да видим- дали са дописвани актовете, дали са спестени минимум 700 000 лева на фирмата изпълнител, дали е ощетен бюджетът с тази сума. След като се произнесе прокуратурата, тогава да влизаме в детайлите - кой е свидетелят, бил ли е преместен на друго работно място. Нека не отклоняваме темата", призова той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови