Елена Йончева: Със засекретяването на оградата се налага цензура

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2017 в 09:22 5971 1

Оградата ни с Турция не я е преминал само този, който не е пожелал. Пред хората и чуждите дипломати се показват само избрани кадри от хеликоптер, но истината е, че оградата се преминава изключително лесно. 

Това заяви народният представител от „БСП за България” Елена Йончева. Тя обясни обясни, че оградата не е направена по първоначалния й проект, утвърден от МВР.

Дадена е възможност да бъде променяна от областните управители и съответните фирми. Народният представител показа снимка, на която се вижда, че бежанци прескачат със сгъваема стълба съоръжението. По думите на Йончева те я разпространяват помежду си, за да покажат колко лесно се преминава оградата.

„Със засекретяването й, се налага цензура. На информацията за целостта на съоръжението, преминаването и пр. се налага цензура, защото се води, че е част от националната сигурност и по този начин се издава държавна тайна.

Засекретява се, за да не се говори по тази тема и да не се правят разследвания, добави Йончева. Тя обясни, че е внесен сигнал до съответните органи за проблемите с оградата, но след като тя е засекретена, няма да се разберат и резултатите от проверката.

„Как да внасяме оттук насетне сигнал, след като миналата сряда Съветът на Европа излезе с резолюция, в която се казва за България, че съдебната система се използва с цел да накарат политическите опоненти да замлъкнат. И да потискат онези, които не са съгласни с правителствените политики. Корупцията продължава да бъде широко разпространено явление в България. Държавният департамент на САЩ казва за България за миналата година - служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано. Те включват подкупи, конфликт на интереси , сложни схеми за присвояване, нарушени поръчки и търговия с влияние. Въпреки че законът предвижда наказателно преследване на корупцията във властта, българското правителство не прилага закона ефективно, прочете Йончева текстовете от документите. Народният представител добави, че органите знаят, че има активен трафик на бежанци, за който обаче не се говори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23323

1

Стефан

21.10 2017 в 21:15

Е кво секретно може да има в бостанска ограда, чието място е нарисувано в учебниците на първолаците?