Елена Йончева: Покрай 'Кумгейт' се разследват висши длъжностни лица

OFFNews 27 юли 2018 в 16:08 2949 0

Покрай преписката на БСП за скандала "Кумгейт" вече се разследват висши длъжностни лица. Това обяви депутатът от левицата Елена Йончева.

Получихме писмо затова, че преписката се дава на Специализираната прокуратура, която се занимава с престъпления на висши длъжностни лица. Не става дума само за „Кумгейт“, а за съмнение за престъпление. Тепърва ще се разследва от Специализираната прокуратура, каза Йончева.

Според нея самият факт, че документите са изпратени там означава, че вече ще бъдат разследвани висши длъжностни лица и че има достатъчно факти, които пораждат основателни съмнения.

"В документите се казва, че са констатирани други нередности. Тези документи съдържат обосновани съмнения, че в община Хасково са се извършвали престъпления от група, усвоявала обществени поръчки. Тази група беше наречена „дрийм тйим“ от областния председател на ГЕРБ за Хасково", обясни Йончев.

В отговор депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви, че фалшивите новини от Елена Йончева нямат край. "Имам чувството, че Йончева е най-големият специалист по фалшивите новини. Това е мое обосновано предположение", коментира Добрев.

Той обяви, че не е чел постановлението, за което Йончева говори, но няма как в него да пише това, което тя казва. "Това са поредните фалшиви новини и клевети", коментира Добрев.

"Заведох дело срещу Елена Йончева още преди месеци. То в момента се движи процесуално. Има 16 различни случая, в които тя ме е наклеветила, да не кажа набедила. Не съм сигурен дали днешното ѝ изказване не е набеждаване, това ще го проверяват юристите. Ще добавя и него като 17-и иск срещу нея", добави Добрев.

"Имам един-единствен въпрос към Йончева и тя трябва да отговори - съдружник ли е тя на Цветан Василев, имат ли те обща фирма, имали ли са такава и имат ли към момента", каза още той.

Миналата година депутатът Делян Добрев подаде оставка, която не беше приета от мнозинстовото в парламента и остана народен представител. До това се стигна след изнесена от БСП информация за назначения в община Хасково на роднини и приятели на Добрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови