Елена Йончева: Нинова не подкрепя Радев, защото има договорка с Борисов за бъдещо управление

OFFNews 05 февруари 2021 в 08:54 4238 0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не подкрепя президента Румен Радев за втори мандат, защото има договорка с Бойко Борисов. Г-н Радев представлява директна заплаха за това управление. 

Това е жесток удар срещу самата БСП и ще отслаби резултатите на партията през април, заяви евродепутатът Елена Йончева по бТВ. Правим всички извода, че има договорка с Борисов - за бъдещо управление под някаква форма – правителство на спасението или наречено
по някакъв друг начин, допълни тя. 

Това са мои предположения, основана на факти, уточни Йончева. БСП не излезе от парламента, не излезе масово на протестите... Да сте чули Нинова да взима отношение по Барселонагейт, за шкафчетата на Борисов - аз не съм чула, обясни тя. 

Г-н Радев представлява най-голямата опасност за това авторитарно управление за г-н Борисов. Едно служебно правителство ще направи ревизия на всички корупционни сделки, заяви Йончева. 

Тя коментира и листите на БСП, като подчерта, че е изненадана от липсата на ярки личности сред водачите като проф. Иво Христов и Тома Томов. Надявам се, че основният критерий не е послушанието, а ясната професионална и гражданска позиция. След изборите ще се види дали са били добри листите, каза още Елена Йончева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови