„Екзотичните предложения за данъци на управляващите са от страх“

OFFNews 20 октомври 2015 в 18:53 3210 4

Зад екзотичните предложения за данъци на управляващите в последните дни прозира страх. Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев пред bTV в коментар за новия данък за вредните храни.

Представяне на идеи за нови данъци преди изборите противоречи на политическия маркетинг. Това се прави след изборите, посочи Гечев.

Зад тази екзотика прозира безсилие и неизпълнение на предизборни обещания. Защо иначе ще плашат избирателите с нови данъци преди изборите, това и в Африка го няма, коментира Гечев.

Според Гечев твърденията на премиера Бойко Борисов за преизпълнение на приходите в бюджета с милиарди ще се окажат неверни и това ще се види при представянето на проектобюджета за 2016 г.

Ако наистина имаше такива приходи, нямаше да налагат нови данъци, убеден е депутатът на БСП.

Гечев подчерта, че вместо да се въвеждат такива данъци, е добре да се промени данъчната система и да се върнем към прогресивното данъчно облагане, каквото отдавна предлага БСП.

По-рано днес здравният министър Петър Москов и министърът на младежта и спорта обявиха, че ще бъде въведен данък "вредни храни", като с допълнителен данък ще бъдат обложени 4 групи вредни храни – продукти с добавена захар, с много сол, растителни масла и кофеин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!