„Екзакта Рисърч”: ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторите и Бареков влизат в парламента

OFFNews 25 юли 2014 в 12:34 2446 12

Ако изборите бяха днес, в парламента влизат пет партии, сочи проучване на "Екзакта Рисърч".

Разликата между ГЕРБ и БСП е 11%. Според проучването ГЕРБ биха получили 26, а БСП – 15%. Трета политическа сила са ДПС със 7%, следвани от Реформаторския блок – 6% и България без цензура – 5%. Под бариерата за влизане в парламента остават АБВ с 3%, НФСБ и Атака с по 2%.

Според проучването ГЕРБ повишава електоралната си подкрепа с 2%, а БСП бележи спад с пет пункта. 

Смяната на лидера на БСП ще повлияе много за това нагоре или надолу ще тръгне партията. Много е увреден имиджът на партията. ДПС може да качи над 10% процента при предстоящи избори, коментира на пресконференция пред журналисти Лидия Йорданова.

Едва 6% от българите допускат, че ГЕРБ и БСП ще съставят коалиция. 19% очакват самостоятелно правителство на ГЕРБ, като тук са половината от симпатизантите на ГЕРБ. 15% посочват, че кабинетът ще е съставен от ГЕРБ и Реформаторския блок. Това е обяснява и завишилия се рейтинг на Радан Кънев.

8% са за ГЕРБ и ДПС, а според 7% следващият кабинет е съвместен ГЕРБ, РБ и АБВ.

Лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров бележи най-нисък рейтинг.

53% от анкетираните смятат, че цените на тока и парното изкуствено са задържани – това са образовани хора, заможни, живеещи в големите градове и симпатизанти на всички партии без БСП.

Към 15 юли общественото доверие към работата на парламена и правителството е достигнало най-ниската си точка в годините на прехода. За последната година това е 17% доверие и 18% неодобрение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!