Екзакта: ГЕРБ води с около 3 процента БСП за евроизборите

OFFNews 10 март 2019 в 15:48 4466 5

Ако евроизборите се провеждаха в края на февруари, ГЕРБ биха ги спечелили с резултат от 22.2% от имащите право на глас българи, а БСП биха останали втори с 19.4%. Трети са ДПС с 6.9%, а четвърти са Обединени патриоти с 6.4% - ако се явят в сегашния си коалиционен формат.

Това показват данните от национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп”, проведено в периода 19 – 28 февруари 2019 г. По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни лица, подбрани чрез двустепенна гнездова извадка, в 125 гнезда, в 91 населени места. Изследването се провежда в рамките на собствената изследователска програма на „Екзакта Рисърч Груп”.

Демократична България биха получили 2.5%, СДС – 1.3%, РБ, АБВ, Воля и Възраждане – по 1%.

Данните от настоящото изследване показват, че десните партии имат по-малки шансове за добро представяне, ако се явят поотделно.

28% от българите, интервюирани от „Екзакта” в края на февруари, заявяват, че възнамеряват да гласуват преференциално на предстоящите евроизбори. 15% не смятат да се възползват от правото си на преференциален вот.

Преференциално искат да гласуват половината от избирателите на ОП, както и по една трета от избирателите на ГЕРБ и на БСП.

Сред твърдо решилите да гласуват на предстоящия евровот желаещите да отбележат преференция са два пъти повече от нежелаещите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6162

3

red-army

10.03 2019 в 23:37

....ГЕРБ няма да спечелят щото са много добри или умни. ПРосто другите са покрътително зле. Вижте какви са алтернативите - национал социалистката Нинова....че кой нормален комунист, социалист или социал демократ ще гласува за фашисти? А от другата страна е Радна Кънев. Нямам думи, които да опишат, колко е зле тоя човек.....Никаква визия, никави послания. Единствения им лозунг и от двете страни е дайте да свалим ГЕРБ. Е хубаво да ги свалим, ама какво ще правите, ако Ви изберем? Ще грабите от тяхно име ли? Ми не благодаря и така ни щавят достатъчно.

Тоталната липса на политическа визия, ораторски умения и политическа култура са причината българите да са отвратрени от всички формации различни от ГЕРП.....ГЕРП са ужасни, но поне имат елементарна политическа култура - отправят някакви смислени послания, говорят за реални проблеми на обществото, с много кражби поне правят нещо. Спомнете си Орешарски и Станишев ми те толкова краднеха, че и за един полу ремонт като тоя на графа не оставаше...

6239

1

Izoblechitel

10.03 2019 в 16:51


 КАК ГЕРП ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ?

-купване на цигани
-купуване на журналисти
-контролиран вот с невалидни бюлетини
-манипулации
-агитации в деня на размисъл

вижте видеото:

https://m.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE
 
X

Да помогнем на украинските деца!