Джема Грозданова, която напусна ГЕРБ: Подкрепям протестите, оставка!

Когато си тръгвах ми отправиха критика, че не съм била агресивна към десните партии

OFFNews 24 септември 2020 в 09:59 10741 1

Доскорошният председател на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова заяви, че не е напуснала ГЕРБ, за да се включи в новия политически проект на Цветан Цветанов "Републиканци за България", а заради много натрупани причини.

Тя изброи теми, които са дали тласък на решението й.

"Нямахме силата да ратифицираме споразумението с Канада, не се присъединихме към пакта за миграцията на ООН и третото - Истанбулската конвенция, за която аз съм работила много", посочи Джема Грозданова пред бТВ.

От думите й стана ясно още, че след Председателството на България на ЕС нещата са се променили и в парламента вече външната политика не е била приоритет. През юли пък тя е организирала събитие за Китай, на което дошли петима депутати, от които никой не се е изказал.

Грозданова посочи и че когато напускала ГЕРБ получила благодарност, но и критика, че "не била агресивна към десните партии в района, който оглавява в София". Забележката дошла от административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Аз исках да си сътруднича, а не да работя срещу десните партии, обясни тя.

Грозданова разкри, че при кампанията за местните избори в София Малина Едрева е казала, че ГЕРБ има нужда от СДС. Според Грозданова обаче би следвало ГЕРБ да има достатъчен профил на дясна партия, за да има нужда да си пришива СДС.

Подкрепям протестите. Смятам, че българският парламент не е достатъчно легитимен, за да взема решения в момента. Трябва да има оставка, каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!