Двама министри докладват пред депутатите свършеното в кризата с чумата по животните

OFFNews 20 юли 2018 в 08:23 1183 0

Румен Порожанов, министър на земеделието

Двама министри ще бъдат изслушани днес от депутатите за действията им в кризисната ситуация с чумата по дребния преживен добитък в Странджанско.

Изслушването на земеделския министър Румен Порожанов и на вътрешния Валентин Радев е планирано в дневния ред на Народното събрание.

В същото време, тази сутрин управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие" увеличи на 15 лв. помощта de minimis за овца-майка и/или коза-майка  за овцевъдите и козевъдите.

Земеделските стопани от седемте засегнати от чумата по дребните преживни животни общини - Болярово, Елхово, Малко Търново, Приморско, Созопол, Средец и Царево ще получат общо 55 лв. на овца или коза от помощта. По този начин стопаните ще могат да покрият загуби от нереализиране на мляко, ценови разлики на изкупена продукция и затруднения при изхранване на животните.

Парламентарният контрол започва в 11 с разисквания по питането на Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов относно политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа.

След това шестима министри ще отговарят на депутатски въпроси.

Парламентът днес трябва да избере и управител на Националната здравноосигурителна каса. Единствената кандидатура е на директора на столичната университетска болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев, номиниран от ГЕРБ и Обединените патриоти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови