Двама фаворити за наследник на Първанов

OFFNews 13 януари 2017 в 12:12 3134 0

Снимка АБВ архив

Трендафил Величков или Марин Киров ще се казва новият председател на АБВ, научи OFFNews.  Фаворит за наследник на Първанов е областният лидер на партията в Пазарджик Величков. 

Номинирани за наследник на Георги Първанов, който трябва да бъде избран на конгреса в неделя, са Константин Проданов, Николай Илчев, Мариана Тодорова, Марин Киров, Владо Маринов, Трендафил Величков. Първанов и двамата му зам.-председатели - Ивайло Калфин и Румен Петков, също са номинирани за лидер от местни структури, съобщиха от партията. 

Третият конгрес на АБВ ще се проведе на 15 януари в НДК под мотото "Промяната започва от нас". Дневният ред предвижда политическо слово на досегашния лидер Георги Първанов, обсъждане на политическа платформа, която ще бъде представена от Ивайло Калфин, и отчет на Парламентарната група на АБВ от Мариана Тодорова. След дебатите по документите ще бъде избран новият председател на партията. 

Познавам Трендафил Величков много отдавна и му имам пълно доверие. Той е млад човек, който има всички качества да бъде един от обединителите на българската левица, заяви Първанов още през 2015 г., когато Величков бе кандидат за кмет на Пазарджик от АБВ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!