Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ДСБ си избира нов председател утре - Светослав Малинов или Атанас Атанасов

Антония Чорева 09 юни 2017 в 16:13 5853 2

Радан Кънев официално няма да е председател на Демократи за силна България от утре. След като неговата формация Нова република не можа да влезе в парламента, той подаде оставка до избора на ново ръководство на ДСБ. Изборът за нов председател е утре. 

ХVІ Национално събрание ще имат костовистите. То ще започне в 11 часа с отчет на председателя Радан Кънев, след което ще последва политическа дискусия. Трета точка е изборът на нов председател. Претендентите за поста са четирима. 

Изборът ще е оспорван, твърдят членове на партията. 

Засега се очертават равни шансове за ген. Атанас Атанасов, който беше дългогодишен депутат, досегашен зам.-председател на партията и един от учредителите й и съперника му за поста доц. Светослав Малинов, който е евродепутат, също досегашен зам.-председател и е част от партията от създаването й.

Другите двама за поста са Ралица Кирилова, която е член на партията от София и Борис Точев, който е председател на ДСБ - Подуяне. 

А какво се случва с Нова Република и едни от най-дейните депутати Петър Славов и Мартин Димитров, както и с Трайчо Трайков и Ивайло Цветков, все още не е ясно. Ако новият председател реши, че ще продължи бранда, тяхната дейност и цели могат да продължат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

09.06 2017 в 20:26

малинажа друг мандат в ЕП няма да види. Ако се откаже и от този при толкоз зор да мине куневицата ше е направо жалко за положените усилия.
Който и за изберет тези клиентелисти няма никакво значение. Тази котерийна група, която може да се събере в един файтон никога повече няма да влезе в НС!

10571

1

Hissarion

09.06 2017 в 16:40

На този етап не е трудно е да се прецени кой от тези двамата е по-неприятна особа. Малинов досега са го държали в миманса да лапка заплатка в ЕП, но вероятно, и той ще си покаже рогата стига да има възможност.
 
X

Подкастът на OFFNews