ДСБ: Ще сътрудничим на РБ, но не на всяка цена

OFFNews 02 юли 2016 в 15:52 2216 5

"Всички усилия на ДСБ за постигане на организационно единство на Реформаторския блок досега са неуспешни. Но за да отговорим на очакванията на избирателите и в изпълнение на споразумението за съвместно явяване на избори от един пълен цикъл, ще продължаваме да си сътрудничим, но не на всяка цена."

Това се казва в резолюция на градското събрание на ДСБ - София, приета днес.

В документа се казва още, че излизането на ДСБ от управлението на страната и на безусловната подкрепа към мнозинството в Народното събрание е било правилно и навременно.

"Не получихме подкрепа от коалиционните ни партньори за най-важната кауза, която ни обедини в РБ и представлява основния ни ангажимент към обществото – реформата в съдебната система. Не разяснихме достатъчно този морален акт. Спекулациите по темата изискват да декларираме за пореден път, че ДСБ – София няма представители на политически длъжности в управлението на страната", се казва в резолюцията.

Градското събрание на ДСБ предлага Националното ръководство и народните представители да продължат усилията за издигане на общ кандидат за президент на партиите от Реформаторския блок, който да обедини около себе си и други десни формации и граждански организации на базата на демократичните десни ценности, проевропейската и проатлантическата ориентация на България. 

То подкрепя реорганизацията и посоката на развитие на ДСБ към взаимодействие с граждани, обществени групи, граждански и политически организации, за да обединим стремежа към справедливост чрез върховенство на закона, конкурентна икономика, европейско качество на живот и отстояване на националните интереси в Европейския съюз.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

4

Red or Dead

02.07 2016 в 21:02

““““......Дсб и седесе с логото на в.Труд, това майтап ли е?......““““


Ами, все .....дерьма, без майтап;)

63994

3

Red or Dead

02.07 2016 в 21:01


“Евроеталонът“ се е “облекчил“ и..тук, спокойно може да си гледаме мачът с кеф:):):)

17898

1

кикимора

02.07 2016 в 18:48

Дсб и седесе с логото на в.Труд, това майтап ли е?
Бива си го.