ДСБ лансира млади кандидати за депутати в София

OFFNews 01 март 2021 в 19:42 6686 0

Петър Маринов, Цецка Бачкова и Бонка Василева

ДСБ ще заложи на млади политици в челните места на листата на "Демократична България" в София. 

В 24-ти МИР първи кандидат на ДСБ в общата листа на обединението се очертава да е зам. председателят на партията - Цецка Бачкова - завършила политически науки, икономика и право в Германия и отговорник на тема Социална политика в Демократична България.

Областният председател на ДСБ в 25-ти МИР Бонка Василева е вероятният челен кандидат на партията в този избирателен район. Василева понастоящем е зам. кмет на столичния район Оборище, а акцентът в нейната кандидатура е борбата с корупцията.

На избираема позиция от ДСБ в 23 МИР се очаква да бъде Петър Маринов. Той е областен председател на партията за района и частен предприемач, а неговият профил е "Малък и среден бизнес".

Съпредседателите на "Демократична България" ще водят листите на обединението в София. Председателят на ДСБ Атанас Атанасов в 23-и избирателен район, а Христо Иванов, председател на "Да, България" ще води в 25-и МИР. Там традиционно е лидерската битка и водачи на листи са лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Корнелия Нинова.

Съпредседателят на третата партия в обединението - Зелено движение Владислав Панев, който е общински съветник води листата в 24-и МИР и в Шумен, а другият съпредседател на зелените Борислав Сандов - в Смолян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови