Драгомир Заков: С мен не е разговаряно за премиер, Русия да прати друг посланик у нас

OFFNews 01 юли 2022 в 07:54 3281 1

Драгомир Заков

Снимка БНТ

Според Заков изгонването на руските дипломати е логично

Изгонването на руските дипломати от България е логично, когато няма уважение се стига до подобни стъпки. Руското ръководство, когато разглежда дали да закрие посолството у нас или не, трябва да вземе решение дали това трябва да бъде ръководителят на руската мисия в България.  

Това заяви министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков по БНТ. Той уточни, че не е разговаряно с него за поста премиер в ново правителство на Продължаваме промяната в този парламент. И допълни, че на България ѝ е необходима стабилност. Предсрочни избори преди зимата с евентуален продължителен служебен кабинет до пролетта, без парламент, би било пагубно за България, каза Заков. 

По думите му трябва да бъде свикан Министерски съвет заради ултиматума на Митрофанова, срокът му изтича в 12 часа днес. Тя поиска да бъдет оттеглени исканията за изгонване на руските дипломати и служители в мисиите на Русия у нас. 

"За да се стигне до толкова крайна мярка, причините са комплексни - предполагам, че ДАНС има достатъчно данни за дейността на тези дипломати или технически служители на територията на България, има открито неуважение към България. Руското ръководство да изпрати човек, който ще се отнася с уважение към българския народ. Основното решение в Москва е как да бъде представлявана Русия в България", допълни Драгомир Заков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!