Драгомир Стойнев: БСП избра Радев за президент. Искаме да знаем стои ли зад новия проект

OFFNews 17 септември 2021 в 22:23 4128 0

Нормално е БСП да задава въпроси, тъй като в последните дни стана ясно, че двама министри са се опитали да купят партия от коалицията, заяви Драгомир Стойнев пред БНТ, като посочи "Екогласност".

Според него е притеснително, когато един нов проект започва с лъжа.

"Уж никой не прави партия, а докато има правителство, самият министър-председател преди две седмици заяви, че е готов да подкрепи подобен проект. След което вицепремиерът Пеканов заяви същото", посочи Стойнев.

По думите му Кирил Петков и Асен Василев са се срещали с десни политически сили, докато са били министри. И изрази съмнение, че новият политически проект се цели в печалба от усвояване на еврофондове.

"Не харесвам думата "проект", той гони печалба и има край. България трябва да усвои 40 млрд. лв. Те трябва да се управляват и усвоят. И след това този субект ще изчезне. Ние искаме тези пари да бъдат инвестирани в промяна на българската икономика и качествено образование, а не някой да ги отклони", каза Стойнев.

Драгомир Стойнев добави, че е нормално да бъдат задавани въпроси, предвид факта, че "БСП откри Румен Радев".

"БСП издигна Румен Радев за президент. БСП направи кампанията на Румен Радев. БСП избра Румен Радев за президент. В най-тежките битки БСП е била зад гърба на Румен Радев и ние просто искаме да знаем той подкрепя ли този проект на двамата си министри или не", посочи той.

И добави, че БСП е заявила подкрепата си за президента, но на неговата съвест остава как ще погледне в очите българските социалисти и дали ще им каже истината.

Стойнев оцени работата на служебното правителство като много добра, защото е показало нагледно корупционни практики, въпреки че е допуснало и грешки - например в сферата на здравеопазването, където кризата се задълбочава.

"Остава проблемът с невъзможността да бъде внесен Планът за възстановяване и устойчивост, тъй като в енергетиката трябва да бъдат взети смели решения, каквито могат да бъдат взети от редовно правителство", обясни още социалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика