ДПС внесе 36 000 подписа в подкрепа на агитацията на майчин език

Последна промяна на 11 януари 2017 в 11:01 4265 1

Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС

ДПС е внесла в Европарламента още 36 263 подписа в подкрепа на петицията срещу забрана за агитация на майчин език, съобщиха от пресофиса на евродепутата Илхан Кючюк.

Искането на подписаните е да отпадне забраната за ползване на език, различен от българския, по време на предизборни кампании. В момента Изборният кодекс ограничава това.

През юли 2015 г. Илхан Кючюк сезира Комисията по петициите за съществуването на правно ограничение в българския Изборен кодекс, което според ДПС противоречи на редица текстове от европейското законодателство.

„Следващата стъпка, която ще предприема, е да изпратя писмо до председателя на Еврокомисията Жан-Kлод Юнкер, председателя на Европейския парламент, на Европейския съвет Доналд Туск, както и до комисарите Франс Тимерманс, Вера Йоурова, Тибор Наврачич, защото това е европейски проблем. Не може 10 години след членството на България в ЕС българската демокрация да живее с този хроничен проблем“, коментира Кючюк.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1187

1

ь

11.01 2017 в 12:37

Проблема е, че граждани на България, в която единствен официален език е БЪЛГАРСКИЯ, не го знаят!
Щом не можеш да четеш и пишеш на официалния език, к'во остава да го слушаш и разбираш - НЕ трябва да имаш право да определяш нищо в страната.

Образователен ценз трябва да има!!!