ДПС във Враца иска връщането на Газибарски

Юлиан Христов 16 август 2017 в 15:13 9179 5

ДПС във Враца иска връщането на Газибарски

Официална подписка за връщането на отстранения началник на полицията във Враца е инициирал Светлин Герасимов - общински съветник от Либерален алианс "Има бъдеще за Враца" и член на младежкото ДПС.

От пресцентъра на общината във Враца съобщиха за OFFNews, че в качеството си на частно лице Герасимов е внесъл искане за разкриване на шатра в центъра на града, в която да се събират подписи в подкрепа на Газибарски. Писмото е входирано в администрацията на общината и се очаква искането да бъде подписано от кмета Калин Каменов

Либерален алианс "Има бъдеще за Враца" е коалиция, формирана за местните избори през 2015 г. след подписано споразумение между ДПС, НДСВ, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, партия "Никола Петков" и „Партия на българските жени“. Самият Герасимов член на младежкото ДПС за Враца.

От няколко дни в града има недоволство след отстраняването на Димитър Газибарски заради показани слаби резултати в работата на дирекцията на МВР във Враца. Отстраняването от поста му дойде само ден, след като стана ясно, че той е уволнил полицая, който разпространи видеото с шефа на физическата охрана в АЕЦ-а Пешко Караджов.  

Последва вълна от недоволство, в която се включиха близки и приятели на Газибарски и бивши полицаи. 

Както OFFNews писа, Газибарски е бил с отнет допуск до класифицирана информация през 2010 г. заради ненадеждност и опасност от теч на информация.

В последните дни на правителството на тройната коалиция през 2009 г. той е назначен за началник на сектор “Противодействие на престъпността” в РУП-Враца. След като е преместен на по-ниска длъжност в първото правителство на Бойко Борисов, в правителството на Пламен Орешарски кариерното му развитие отново тръгва нагоре. Само два месеца преди края на мандата на правителството - на 12 юни 2014 г., е назначен за началник на Районно управление във Враца, а при второто правителство на ГЕРБ вече е назначен за директор на ОДМВР-Враца

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

5

aleks121

16.08 2017 в 20:58

Ало OFFNEWS - припуснахте в тая серия от филма да изкарате Аспарух Максимов жертва и да кажете че е отстранен неправомерно (бла-бла). Ставате небрежни и не заслужавате парите които ви плащат хората за тея статии. Айде поправете се.

7904

4

Nikolay Valchev

16.08 2017 в 20:49

Смешници

8292

3

АЕЦ

16.08 2017 в 20:17

И предишния директор на полицията иИван Кирилов и Газибарски си заминаха заради скалъпени съчинения по картинка на гнусната циганска мафия! Едни мангали дето крадяха ток бяха изкарани в медиите като жерви и махнаха Кирилов! Един доказан "професионалист", "полицай" и двама трима от най - долните престъпници в града - също цигани скроиха шапката на Газибарски! Сега следва сигурно да си иБерат кмет и да си прекръстят Враца на Циганелово!

8292

2

АЕЦ

16.08 2017 в 20:06

Абе offnews Цецо Благоев не свърши ли парите таоще пишете съчинения по картинка? Или като редовен клиент му правите отстъпка?

10571

1

Hissarion

16.08 2017 в 16:48

Генерал Бурисоф, Враца си иска Гъзибарски. Родата му е уредена от Пешко, но градът много страда по него.